Az Édenkert oviba került a vándorserleg


2020-02-20 17:30:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az Édenkert oviba került a vándorserleg főképe
Immár negyedik éve örvend töretlen népszerűségnek városunkban az ovikézi.

A heti, rendszeres, kihelyezett foglalkozásokon a 2016-os induláskor 20-an vettek részt, az edzők kitartó munkájának és a szülők pozitív hozzáállásának köszönhetően mostanra viszont már meghaladta a 100 főt az edzésekre járók száma. Az edzők minden évben az ünnepekhez közeledve a Városi Sportcsarnokban Mikulás ünnepséget rendeznek, melynek keretében a gyerekek játékos vetélkedőn mérhetik össze tudásukat. Az ilyen alkalmakkor a rendezvény végén sorrendet is hirdetnek, a 2019. december elejei alkalmon olyan gyakorlatokkal várták a piciket, melyek ötvözték a kézilabda minden elemét, próbára tették a résztvevők atlétikus képességeit, majd az alap dobásformák kerültek terítékre, végül a csapatszellem köré is építettek feladatot. A 2019-es HangyaKézi Mikuláson a rangsorban az Édenkert Pápai Református Óvoda "Táncos” csapata végzett az élen, mely a vándorserleget Kapcsándi Zsolt szakmai vezetőtől a hétközi foglalkozáson vehette át. Tunnerné Buzás Éva óvodavezető a díjátadó kapcsán örömét fejezte ki, hogy immár két éve intézményükben is jelen van a képzés, hiszen mint mondta, minden sportágnak nevelőértéke van. Pásztiné Tóth Kinga a kezdetektől tartja az edzéseket az Édenkert oviban, elmondása alapján a gyerekek nagyon lelkesek és az elmúlt időszakban sokat fejlődtek.

- Heti egy alkalommal, 45 percben tartok játékos foglalkozást, nem hívnám ezt egyelőre kézilabda edzésnek, elsősorban nem is az a cél, hogy kézilabdázókat neveljünk, hanem a mozgást szeretnénk megszerettetni velük. Labdával, labda nélkül is sokat mozognak, két csoportra osztva a társaságnak játékos ügyességi vetélkedőt is tartunk, melyet nagyon élveznek, hamar elmegy az idő. A kezdetekkor még esetlenül nyúltak a labdához, mostanra viszont már tudják pattogtatni, vezetni, elkapni, szóval egyre ügyesebbek lesznek.

Kapcsándi Zsolt arról tájékoztatott, hogy - amellett, hogy szeretnék tovább szélesíteni az óvodai palettát - az a tervük, hogy szakmailag továbbfejlődjenek és a lehetőségek figyelembe vételével még egy szintet tudjanak előrelépni. Az ovikézi foglalkozásokat a Bakonyerdő Pápa a Szent Anna Római Katolikus Óvodában, az Édenkert Pápai Református Óvodában, a Nátuskerti Óvodában valamint a Nagygyimóti Mesevilág Óvodában tartja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!