Szépkiejtési verseny angol nyelven a Tarczyban


2020-02-19 19:24:34  | cikk: Babos Petra  | 


Szépkiejtési verseny angol nyelven a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában komoly múltra tekint vissza az angol nyelv szépkiejtési verseny. A verseny hagyományosan két részből állt: először egy ismeretlen szöveget kell felolvasni a fiataloknak, majd elő kell adni egy megtanult irodalmi szöveget.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, hogy a verseny tovább éljen nem kell más, mint lelkes, az angol nyelvet szerető és szépen beszélő diákok, az őket felkészítő és bíztató angol tanár kollégák, és nem utolsó sorban a versenyt megrendező, lebonyolító kollégák.
A verseny szervezésénél figyelembe vették a versenyzők eltérő nyelvtudását. Így nemcsak az 5-6. és a 7-8. évfolyamosoknak hirdettek meg külön kategóriát, de az angol nyelvet normál óraszámban tanulókat és a két tannyelvű tagozat diákjait is külön értékelték.
A versenyen több pápai iskola tanulói vettek részt, érkeztek diákok az Erkelből, a Szent Istvánból, a Gyurátzból és a mezőlaki iskolából is. Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője elmondta, idén több mint húszan neveztek a versenyre, 5-6. és 7-8. évfolyamon. A zsűri soraiban Bognár Anita, a Petőfi Sándor Gimnázium intézményvezetője, Grácsmann László angol tanár, illetve Kenneth Quiter és Aimee Herubin nyelvi lektorok foglaltak helyet.
Hardi Tünde köszönetét fejezte ki Nagy Gabriella idegen nyelvi munkaközösség vezetőnek, hogy megszervezte a versenyt, valamint Bertalan Ágnes, Miklós-Mátyás Beatrix és Szakácsné Kokas Judit angol tanároknak, hogy munkájukkal hozzájárultak a verseny lebonyolításához.
Minden kategória első három helyezettje egy-egy könnyített angol nyelvű olvasmányt kapott jutalmul.

Képek:

5.-6. osztály, Normál óraszámban tanuló
1. helyezett : Lombosi Titusz - Mezőlaki Arany János Á.I.
2. helyezett: Szabó Levente - Gyurátz Ferenc Evangélikus Á.I.
3. helyezett: Kántor Csongor - Gyurátz Ferenc Evangélikus Á.I.

5.-6. osztály, Két tannyelvű
1. helyezett : Szakács Boglárka - Tarczy Lajos Á.I.
2. helyezett: Papp Benett - Tarczy Lajos Á.I.
3. helyezett: Cser Barnabás - Tarczy Lajos Á.I.

7.-8. osztály, Normál óraszámban tanuló
1. helyezett : Fehér Dóra- Tarczy Lajos Á.I.
2. helyezett: Mórocz Hanna- Szent István Római Katolikus Á.I.
3. helyezett: Császár Anna - Erkel Ferenc Ének-Zenei Á.I.

7.-8. osztály, Két tannyelvű
1. helyezett: Kapfinger Balázs - Tarczy Lajos Á.I.
2. helyezett: Horváth Áron - Tarczy Lajos Á. I.
3. helyezett: Gáncs Janka - Tarczy Lajos Á. I.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!