Ismét Wass Albert felolvasóest lesz Pápán - várják a jelentkezőket


2020-02-18 17:44:25  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét Wass Albert felolvasóest lesz Pápán - várják a jelentkezőket főképe
A Hét Csillag Egyesület idén is csatlakozik a 16 éve, Debrecenben indult Wass Albert felolvasómaraton programjához, amelynek köszönhetően szerte a Kárpát-medencében egyszerre hangzanak fel Wass Albert szavai. A 2019-es évben 59 regisztrált helyszínen tartották meg egyidejűleg a felolvasóestet. Az idei program február 28-án, pénteken 18 órakor kezdődik, a helyszín az Edvy Malom Fogadó nagyterme. Az ingyenesen látogatható rendezvényre mindenkit nagyon sok szeretettel várnak a szervezők, akár hallgatóként, akár felolvasóként.
Aki tevékenyen csatlakozna a programhoz, tehát vállal felolvasást, az február 25-ig jelentkezhet, a 06-70-2444-734-es telefonszámon vagy az info@7csillag.hu e-mail címen. A regisztrációnál a név és az elérhetőségek mellett fel kell tüntetni az előadni kívánt mű címét is - hívta fel a figyelmet Pintér Péter, az egyesület elnöke, főszervező.
Pápán immár a tízedik alkalommal csatlakoznak a kezdeményezéshez.
-Szerencsére, most már Wass Albert jóval elismertebb és ismertebb Magyarországon is. A Nemzeti Alaptantervbe is bekerült, s most már nemcsak az általános, hanem a középiskolában is. A munkássága nagyon sok mindent felölel, a gyermekversektől egészen a felnőtt versekig. Lényeges, hogy terjesszük az ő gondolatát, hiszen az Isten, haza, család, gondolatiság fontos. Az elmúlt évtizedekben mellőzve volt Wass Albert, s sok olyan hír jelent meg róla, ami nem tartalmazta a valóságot. A munkássága pedig magáért beszél, azt gondolom - emelte ki Pintér Péter.

A rendezvényt több civil szervezet is támogatja közreműködésével, a felolvasások mellett a PRK Tánc-Lánc AMI, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, az Allegro AMI népzenekar, a Takácsi Kenderszer népdalkör és a Munkácsy iskola tanulói is színesítik a programot. A rendezvény fővédnöke és díszvendége Bartha József református lelkész, az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője. A helyszínen lehetőség nyílik az erdélyi holtmarosi gyermekotthon támogatására. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!