Illegális hulladék a vasútállomás környékén


2020-02-17 12:48:00  | cikk: Babos Petra  | 


Illegális hulladék a vasútállomás környékén főképe
A MÁV ZRT. Pápai Vasútállomás vezetése értesítette a városvezetését, hogy rendszeres illegális hulladéklerakás helyszíne a vasútállomás környéke, a Kazinczy utcai oldal. Ma délelőtt a vasúttársaság képviselői, Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a Városgondnokság vezetője megtekintették a helyszínt.
Unger Tamás alpolgármester elmondta, rendszeres problémával állnak szemben, hiszen a MÁV munkatárasai többször jelezték már az önkormányzat számára, hogy azokon a területeken, amelyek hozzájuk tartoznak és határosak az önkormányzati területekkel, olyan illegális hulladéklerakás történik, amelynek a megsemmisítése komoly költségeket ró a MÁV-ra.
Helyszínbejárás keretében tekintették meg az illegális szemátlerakó helyet

-Sajnos az egész várost érinti az illegális hulladék lerakás problémája. Az önkormányzat évente mintegy 20 millió Ft-ot költ arra, hogy a közterületen lerakott hulladékot elszállítsa és ártalmatlanítsa. Szeretnénk megelőzni a hulladéklerakást, hiszen ezek a területek önkormányzati területekről közelíthetőek meg, s az alapvető kérés az volt a MÁV munkatársainak részéről, hogy hogyan tudnánk az ő területüket az önkormányzati területeken keresztül hozzáférhetetlenné tenni. A Kazinczy utca végén, a volt focipálya helyén hogyan lehet a gépkocsik behajtását lehetetlenné tenni, hiszen ez a hulladéklerakás egyik legnagyobb problémája, hogy ha személyautóval nem megközelíthető egy hely, akkor onnan a hulladéklerakás általában ott meg szokott szűnni. Ez az együttműködésünknek az alapja. A Városgondnokságnak lesz a feladata, hogy ezt a területet ellássa megfelelő védelemmel - tudtuk meg Unger Tamástól, aki hozzátette, az illegális hulladéklerakók a MÁV drótkerítését rendszeresen megbontják helyreállítás után is.
Az illegális szemétlerakás a városban elsősorban a korábbi szelektív szigetek környékén tapasztalható, de a város több pontján okoz gondot ez a jelenség.
A kerítést is megbontják, hogy le tudják tenni a szemetet

-Lassan az egész városban, főleg a nagyobb konténerek mellett, a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellett, de bármelyik árokban, zöld területen előfordul az illegális hulladéklerakás, amely egyre nagyobb problémának tűnik, s nem kevés költséggel jár az önkormányzatnak - emelte ki az alpolgármester, aki hozzátette, ha tetten érik az illegális hulladékot lerakó személyt, akkor közigazgatási bírság szabható ki rá, amelynek legkisebb összege 30.000 Ft és feljelentést is tesz a Közterület-felügyelet az illető személy ellen.
A szemléletformálásának fontos szerepe lenne, jó lenne megérteni, hogy minden illegálisan lerakott szemét, valamilyen módon visszakerül a környezetünkbe, a természetbe. Jelentse ez az ivóvizet, vagy bármelyik részét a talajnak, s aki bármilyen hulladékot szabálytalanul helyez el, az a saját környezetét és persze másokét is veszélyezteti - fűzte hozzá Unger Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!