Itt a farsang áll a bál...


2020-02-16 20:53:40  | cikk: Babos Petra  | 


Itt a farsang áll a bál... főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban már hosszú évek óta hagyomány, hogy a jeles ünnepekhez kötődően családi játszóházat hirdetnek. A hétvége a farsang jegyében zajlott, hiszen szombaton az alkotni vágyók készíthettek farsangi álarcot, díszt. Vasárnap a Buborék együttes vidám, interaktív koncert-showja után jelmezes felvonuláson mutatkozhattak be kicsik és nagyok egyaránt. A kedves jelmezek között volt cica, méhecske és a Jégvarázs című mese szereplői is megelevenedtek a színpadon.
A Buborék együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű dalaival nem csak szórakoztatni szeretne, hanem zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a legkisebbek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó „kisemberekhez” szólnak, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, hanem segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes interaktív műsora kitekintés a világra a gyerkőcök szemével.
A koncerten még a "hó is esett"

-Imádunk játszani, szeretjük a gyerekeket, s örülünk, ha vannak reakcióik, hiszen minket ez tölt fel. A gyermeközönség nagyon őszinte, nem lehet félre mondani semmit. Szeretnénk az igényes zenei vonalat követni, hangszerelve a dalokat -mesélte Kovács Csilla és Dornai József, akik elárulták, hogy miért éppen Buborék az együttes.
-A kisfiam nagyon szeretett buborékot fújni, s a környezetemben is minden gyermek. Nálunk mindig ragadt minden, s gondoltam, ha már ennyire nem lehet ettől megszabadulni, akkor ez lesz a zenekarunk neve is, hiszen a gyerekek nagyon kedvelik a buborékfújót, a buborékokat. Hogy ezt látványos formába is öntsük, megszületett Buborék Berci, akit nagyon szeretnek a gyerekek és a felnőttek is, gyakran fotózkodnak vele a koncertek után - tudtuk meg Kovács Csillától.
A gyerekek szívesen találkoztak Buborék Bercivel

-Hócsatával készültünk, bár igaz, kint tavasz volt ma. A gyerekek élvezik, örülnek a hónak és a végén pedig táncoltunk egyet, ha már farsang van. Az interaktív koncert hangulatát hóesés és egy igazi hócsata színesítette. - fűzte hozzá Dornai József.
A családi farsang a Kultúrházak éjjel-nappal pápai rendezványsorozatának egyik elemeként valósult meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!