Sudoku és keresztrejtvényfejtő verseny


2020-02-15 18:19:53  | cikk: Babos Petra  | 


Sudoku és keresztrejtvényfejtő verseny főképe
Hatodik alkalommal rendeztek városunkban sudoku- és skandináv keresztrejtvényfejtő bajnokságot. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ minden évben csatlakozik a Népművelők Egyesülete által szervezett Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési eseménysorozathoz. A programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kulturális és közművelődési értékekre, melyeknek a résztvevő intézmények, közösségek és szervezetek adnak otthont. A Rejtvényfejtők Országos Egyesületével több évre tekint vissza a JMSZK együttműködése, aminek köszönhetően a feladványokat is az egyesület biztosította számukra. A sudoku feladatokat Kozics Anikó elnökségi tag, a skandináv feladatokat Gyócsy Géza rejtvénykészítő készítette. Filipkó Zsófia művelődésszervező elmondta, örömükre, idén is nagy érdeklődés mellett zajlott a verseny, a sudokura kilencen, míg a keresztrejtvényfejtő versenyre tízen neveztek be.
-A bajnokság célja a szabadidő hasznos eltöltése, a szellemi képességek fejlesztése, az egészség megőrzése és a pihenés. A sudokunál a feladatlapokon két feladvány szerepelt. A verseny két körös volt, a második körben hibátlan, illetve a hibát ejtők közül a kevesebb hibát ejtő jutott tovább. Mértük az időt is, a feladatok amatőr szintűek voltak - tudtuk meg a szervezőtől.
Pipó Fanni 16 éves, a veszprémi Lovassy Gimnázium diákja, aki matematika tagozatos osztályba jár. Mint mondta, egészen kisgyermek kora óta érdekli a sudoku, mivel nagyon érdeklik a számok, szereti a matekot.
Pipó Fanni nagyon szereti a sudokut

-Szerintem nem volt nehéz a verseny, viszonylag gyorsan végeztem, körülbelül 4 perc alatt, bár ennél már voltam gyorsabb. Sok sudoku versenyen részt vettem már, Veszprémben is, de külföldön is. Most a sanghaji világbajnokságra készülök, úgyhogy ez is egy jó gyakorlás volt nekem - mesélte a fiatal lány.
A legjobbak könyvutalványban, rejtvényfejtő könyvben, tollban részesültek.

Képek:

Eredmények:
Sudoku
1. Pipó Fanni
2. Pipó Tímea
3. Ifjabb Horváth András

Skandináv
1. Hoffmann Tamás
2. Bódai József
3. Szabadkai Istvánné

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!