Diákolimpia elődöntőre készülnek karatékáink


2020-02-13 11:01:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Diákolimpia elődöntőre készülnek karatékáink főképe
Egy tatai, meghívásos területi versennyel indult a 2020-as év a Griff Sportegyesület kyokushin karate szakosztálya számára, mely új helyen készül a közelgő diákolimpia elődöntő küzdelmeire.

Tatán Mógor Dorka küzdelemben és formagyakorlatban is megmérette magát, előbbiben bronz-, utóbbiban ezüstéremmel gazdagodott. Karácsony Soma is elindult a versenyen, ahol küzdelemben második lett. Ezt megelőzően viszont Belgiumban Cheyenne Dokter Európa-bajnokságon vett részt.

- Cheyenne nagyon harciasan küzdött spanyol ellenfelével szemben, aki egyébként később meg is nyerte a kontinensviadalt - mesélte Szalóki Sándor, az egyesület vezetője. - Cheyenne állóképessége rengeteget javult, abszolút nem volt benne félelem, egy hajtós, igazi ki-ki küzdelemből sajnos az ellenfél jött ki győztesen. Vele kapcsolatban mindenképp el kell mondani, hogy a versenyt megelőzően Hollandiában sikeres danvizsgát tett, tehát az EB-re immár fekete övesként készülhetett.

Szalóki Sándor elmondta, Határ utcai edzőtermüket hátrahagyva januártól heti két alkalommal már a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tornatermében készülnek.

- A váltás oka egyszerű, úgy éreztem, hogy korábbi termünk már kicsi, nem tudtunk taglétszámot növelni, több edzés pedig nem fért bele az időmbe, így logikus döntés volt a váltás, melynek köszönhetően a nagyobb teremben több csoport tud együtt edzeni. Jelenleg 25-30 fővel dolgozunk, várjuk azok jelentkezését, akik kitartó, rendszeres munkával, egy tradicionális és modern edzés-elmélettan elemeit ötvöző harcművész mozgáskultúrán keresztül szeretnék fejleszteni fizikai és mentális képességeiket.

A klub tagjai legközelebb a február 22-ei, várpalotai diákolimpia elődöntőn lépnek tataira, ahol Mógor Dorka és Karácsony Soma mellett Bóka Viktória is elindul. Az egyesület edzéseit minden hétfőn és szerdán 17:15-től 18:45-ig tartja a Munkácsy tornatermében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!