1500 táncos, 400 produkció


2020-02-11 14:53:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


1500 táncos, 400 produkció főképe
Ötödik alkalommal rendezte meg a Zsoodance Tánc Sport Egyesület a Zsoodance Festet, melyen két napon 400 produkciót láthatott a nagyérdemű.

A nyílt, nemzetközi táncfesztivál első napján az amatőr csoportoknak minősítő versenyt rendeztek, azokat a táncosokat, csoportokat, egyesületeket várták, akik hobbi szinten, tanfolyami kereteken belül táncolnak vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez.

- Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani - mesélte Cserkuti Zsófia, főszervező. - A zsűri minden produkciót arany-, ezüst- és bronzminősítéssel értékelt. Másnap a szövetségben versenyzőknek és bárkinek, aki szerette volna megmérettetni magát profi, helyezés verseny zajlott. Elégedettek vagyunk, hiszen a két napon összesen 400 koreográfiát állítottak színpadra az edzők, ami egy újabb nagy előrelépés a tavalyi fesztiválunkhoz képest.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, elfogadta a szervezők meghívását Csörögi Márk, Toronya Alexandra, Vér Hajnalka, Dukai Anett, Radóci Lilla és Móritz Dániel, akik területükön mind elismert szakembereknek számítanak.

- Rengeteg újdonsággal készültünk az idei alkalomra, ilyen volt például, hogy kétnapos versenyünk zárásaként minden kategória legmagasabb pontszámot elért csapata pénzdíjat vihetett haza - folytatta a házigazda egyesület vezetője. - Látványtánc kategóriában a Grácia AMI, a rocky formációk között a Tornádó Hungary, a hip hop csapatok közül a Nita Dance Club, míg az open kategóriában az Albatrosz TSE 50.000 forintos pénzjutalomban részesült.

Cserkuti Zsófia hozzátette, mindkét nap zárásaként workshop-ot tartottak, melyen Csörögi Márk és Radóci Lilla tanított meg egy koreográfiát, melyre nagy volt az érdeklődés, hiszen ritkán lehet ilyen neves oktatóktól egy-két mozdulatot ellesni. Az V. Zsoodance Festen szóló, duó, csoport és formáció kategóriában, manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportokban, rengeteg táncstílusban közel 1500 táncos állt színpadra. A Zsoodance TSE az első napon kilenc arany-és öt ezüstérmet szerzett, másnap pedig Süle Laura - Sinkai Nina (gyerek duó) első-, Kuti Zoé (gyerek szóló) valamint Friss Luca - Nagy Csongor (junior duó) második, a Feel Good Dance Crew (gyerek formáció) harmadik helyezést szerzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!