Tudásalapozó Tanoda indul Pápán


2020-02-08 13:51:14  | cikk: Babos Petra  | 


Tudásalapozó Tanoda indul Pápán  főképe
Tudásalapozó Tanodát alapított szakemberek bevonásával Rátz Ottó mesterpedagógus, szaktanácsadó, igazgató. A Belvárosi Irodaházban működő Tanoda célja az iskolaelőkészítő szakaszban lévő és alsós tanulók komplex fejlesztése.
Rátz Ottó ennek kapcsán elmondta, a gyermekek komplex fejlesztésén keresztül akarnak reagálni a mozgáskoordinációs problémákra, a megkésett beszédfejlődésre és bármely más részképesség zavarra. -A Tudásalapozó tanodát egy jelentős igény hívta életre a szülők részéről. A Tudásalapozó tanoda nem kimondottan a fejlesztéssel foglalkozik, hanem a személyes, egyéni megközelítésre, a harmóniára helyezzük a hangsúlyt, amely a szülő, a gyermek és a pedagógus között kell, hogy létrejöjjön. Mi ezt tesszük a munkánk középpontjába, s ezért is az a szlogenünk, hogy „A gyermek az első”. Fontos számunkra, hogy a gyermek önbizalmát erősítsük. A tanodának nem a zsenik nevelése a célja, hanem az, hogy boldog, kiegyensúlyozott, készségeikben fejlődő gyermeket tudjunk fejleszteni. Ez rengeteg játékkal párosul, tehát a gyermek nem fog unatkozni egy pillanatig sem. A szakemberek fejlesztési javaslatot ajánlanak a szülő számára, s a foglalkozáson természetesen a szülők is részt vehetnek, hiszen a mi fejlesztési stratégiánk célja, hogy a szülő(ke)t minél eredményesebben vonjuk be a pedagógiai munkába. Játékos angol és német nyelvi tanulást is biztosítunk a kicsiknek. A mi munkánk preventív tevékenység, azért, hogy a gyermeknél esetleg később jelentkező nagyobb problémákat megelőzzük. Senki nem kerül elutasításra, aki jelentkezik hozzánk. A gyerekek minden foglalkozáson ajándékot is kapnak majd - emelte ki az igazgató.
Rátz Ottó hozzátette, a későbbiekben a felsősöknek és a felnőtteknek is terveznek hasonló foglalkozásokat, de a tervek között szerepel egy élményfestés művészetterápiás foglalkozás elindítása is festőművész, művészetterapeuta vezetésével. A Tudásalapozó Tanoda március 1-jén indul.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!