Egészség- és környezetvédelem a Játékfesztiválon


2010-06-12 23:53:48  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Egészség- és környezetvédelem a Játékfesztiválon főképe
A rendező Jókai Mór Művelődési Központ idén is rendkívül nagy figyelmet és szerepet szánt az egészséges életmódnak és a környezetvédelemnek a Játékfesztivál programjainak összeállításakor. Ez évben a hagyományoktól eltérően új helyszínt választottak, a Várkertben a színpad körül helyezték el a sátrakat. Zöldülő név alatt interaktív környezetvédő családi programok egész sora várta délután az érdeklődőket a Várkertbe. A Hulladék Munkaszövetség (HUMUSZ) vezetésével szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékok, ökológiai lábnyom kiszámítása, klíma korong játék és természetvédelmi foglalkozások várták a gyermekeket, akik mindemellett kipróbálhatták a Huper Car napelemes autót is. Kiállított a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület is. Mintegy 8 sátor foglalkozik az egészséges életmóddal idén a Várkertben. A szokásos, ám mégis rendkívül népszerű - ÁNTSZ Pápai Kistérségi Intézete által kínált - CO-mérés, tanácsadás, természetgyógyászat, vércukorszint mérés mellett, lehetőség nyílt a Területi Vöröskereszt sátrában  a véradásra és a Tüdőgondozó Intézet sátránál a COPD-szűrésre is. Egész nap várja az érdeklődőket hasznos információkkal a JMK Megújulás Klub és Támaszadó Szolgálat, a Magyar Egészség Őr Alapítvány, a Nap-Hold Ház, a Fehér Galamb Hospice Alapítvány, a Bruno Göring Baráti Kör, a Meditációs Honismereti Kör és az Alkohol és Drogsegély Ambulancia.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!