Közgyűlés a Máltai Szeretetszolgálatnál


2020-02-05 18:50:49  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Közgyűlés a Máltai Szeretetszolgálatnál főképe
Tegnap késő délután tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportja. A rendezvényen megjelenteket Pataki Gergely, a karitatív szervezet közép-dunántúli régiójának regionális ügyvezetője köszöntötte, majd Pintér-Papp Eszter csoportvezető számolt be a 2019-es év tevékenységéről. A beszámolóból kiderült, a szeretetszolgálat pápai csoportja rendkívül kis taglétszámmal, 11 fővel működik, s a tagok mellett önkéntes segítők közreműködésével végzik tevékenységüket. A hagyományos karitatív tevékenységek közül rendszeresen tartottak ruhaosztást és több alkalommal volt lehetőségük élelmiszeradományt eljuttatni rászoruló családokhoz, nyugdíjasokhoz. Mindezeken túl 2019-ben is folytatták az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban indított Kultúr-Kuckó programjukat, melynek keretei közt több alkalommal tartottak gyermekfoglalkozásokat, melyeken alkalmanként 100-120 gyermek vett részt. Egy országos pályázatnak köszönhetően rendezték meg 50 gyermek részvételével ifjúsági önkéntes táborukat és a táborban résztvevő fiatalokból alakult ifjúsági csoportjuk számára is rendszeresen tartottak programokat. A Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportjának jó a kapcsolata a Marcal-Völgye, Adorjánháza Egyesülettel, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményével és Béb Község Önkormányzatával, akiknek segítségével több alkalommal volt lehetőségük Pápától távolabb eső településeken élő rászorulók segítésére. Az említetteken kívül a csoportvezető köszönetet mondott a Pápai Platán Nonprofit Kft-nek, az ESZI családsegítő szolgálatának és a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének, akik segítséget nyújtottak a csoport működéséhez. Mint elhangzott, a szeretetszolgálat pápai csoportja legnagyobb támogatója Pápa Város Önkormányzata, akik helyiségek ingyenes biztosításával segítik a munkájukat. A közgyűlésen szó esett a 2020-as tervekről is. Mint megtudtuk, a megkezdett, nagy sikerű programok folytatása mindenképpen tervben van, emellett két új kezdeményezés - egy számítógépes ismeretterjesztő sorozat és egy kézimunka kör - is elindulhat az idei évben az Ifjúsági Centrumban. A csoport költségvetése azonban rendkívül szűkös, az idei évre eddig alig százezer forint áll rendelkezésükre, így csak óvatosan mernek programokat tervezni. Reményeik szerint lesz lehetőségük arra, hogy nagylelkű adományozóknak köszönhetően ez az összeg emelkedjen. Az idei év tisztújító év a szeretetszolgálat életében. A pápai csoport tagsága a tegnapi közgyűlésen újabb négy évre bizalmat szavazott Pintér-Papp Eszter csoportvezetőnek, Papp Dénesné csoportvezető helyettesnek és Megyesi Ferenc lelki vezetőnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!