A tegnapi vihar szétszedte a megyét


2020-02-05 13:43:11  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


A tegnapi vihar szétszedte a megyét főképe
Évente egy-két alkalommal fordul elő ilyen szélsőségesen szeles időjárás, de túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a február 4-i vihar szétszedte a megyét - mondta Csondor Henrietta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Sok helyen okozott károkat a viharos szél, amely tetőket bontott meg, fákat döntött az utakra. Február 4-én összesen 76 riasztás volt megyeszerte, ebből 66 műszaki mentési feladatot jelentett. Pápán tizenegy műszaki mentés volt, ezek közül tíz a viharral összefüggésben.
Kedd délelőtt a Kab-hegyen 120 km/órás széllökést mértek, ott ekkora erejű szélre eddig nem volt példa. Veszprém megye több pontján is mértek 90 km/órás, vagy annál erősebb széllökéseket, mondta Csondor Henrietta. Ahogy arról már beszámoltunk, Pápán több helyütt is keletkezett épületben kár, így például az Aradi utcában egy lakóház tűzfalát döntötte le a szél, megbontotta a Türr István Gimnázium tetőzetét, az uszoda tetejét. Hírportálunk értesülése szerint a Dózsa György utcában is megrongálódott egy ház tetőzete.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy személyi sérülésről nincs tudomásuk. A megyében valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltóság folyamatosan dolgozott a károk elhárításán, tegnap déltől késő délutánig minden egység mozgásban volt, estefelé csillapodott az esetszám. Pápán az önkéntes tűzoltók is kint voltak több helyszínen is, segédkeztek például a gannai elágazónál, ahol egy fa dőlt az útra, s közreműködésükkel 12 perc alatt sikerült felszámolni a teljes útzárat. Veszprém megyében másodfokú, narancs riasztás van érvényben a mai napra is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!