Pörögj, forogj! – középpontban a tánc


2010-06-12 21:07:47  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Pörögj, forogj! – középpontban a tánc főképe
Önfeledt mozgás zenére, vagyis tánc. Mi más illeszkedne jobban a Játékfesztivál programjai közé, mint a táncos színpadi produkciók. Két nap alatt a tánc legkülönfélébb műfajai jelentek meg a rendezvényen, hol a megnyitóünnepség előtt a Fő téri nagyszínpadon, hol a várkerti színpad árnyas deszkáin. És még koránt sincs vége. De ne szaladjunk annyira előre! Tegnap, a 20. Nemzetközi Játékfesztivál nyitónapján a megnyitóünnepséget 4 tánccsoport vezette fel. Felléptek a Black Bunny Rock and Roll Club és a Rebel Lion Tánc-Sportegyesület fiatal rockisai és tehetségei, de itt volt a JMK Dirty Place Break tánccsoport, amely 2003-ban két fővel alakul, s mára 4 kiváló táncos viszi véghez a „breakdance” a legmerészebb elemeit. Hatalmas tapsvihar fogadta a nagyszínpadon és a várkerti színpadon is fellépő schwetzingeni hip-hop együttes, a Physical Funk produkcióját. Ez azonban nem meglepő, hiszen a hat fiúból és egy lányból álló csapat tavaly 5. helyen végzett Los Angelesben, a Hip-Hop Világbajnokságon, emellett folyamatosan védik bajnoki címüket Németországban. Az együttes 2007-ben állt össze, összehangolt, apró részletekig kidolgozott koreográfiájuk titka pedig a rengeteg gyakorlás – fogalmazott a csapat frontembere.
A várkerti színpadon láthattuk a hasonló műfajban bemutatkozó JMK „Street dance” Tánccsoport és a Balanc Hip-Hop csoport produkcióját is.
A táncparádé ezzel nem ért véget. Holnap 16 órától Minisztárok címmel a Crazy Dance fiatal tehetségei mutatkoznak be a fesztiválsátorban, majd 18 órától ugyanitt a JMK Vadvirág néptáncegyüttes folklórműsora lesz látható, 19 órától pedig a salsa szerelmeseinek kedvez a program, hiszen a táncos műsorok hosszú sorát a pápai Salsa Klub és a Samb Amizade tánccsoport fellépése zárja. Nos tehát, táncra fel! Holnap is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!