Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet


2020-02-04 17:36:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet  főképe
Remek eredményeket értek el az Első Magyar Polgári Lőegylet fiataljai a 2019-es esztendőben rendezett országos megmérettetések puskás- és pisztolyos számaiban.

A tavalyi esztendőben a Magyar Sportlövők Szövetsége kiemelt támogatása keretében két légpisztolyt és két lőlap-mozgatót kapott az egyesület légfegyveres szakosztálya, melyek nagymértékben hozzájárultak a még jobb eredmények eléréséhez. A zirci V. Görgey Országos Lövész Emlékverseny elődöntőjén bizonyíthattak puskás lövészeink először, akik nem is okoztak csalódást.

- Az általános iskolások között Pintér Bence első-, Németh Roland második lett, míg Kovacsity Igor 11 évesen, első idegenbeli lövészversenyén, a negyedik helyen zárt - mesélte Nagy Zoltán szakosztályvezető. - Bence és Roland így döntőbe jutott, míg Igornak - mint később kiderült - szintén sikerült a fináléba verekednie magát, mivel eredménye a Győr-Moson-Sopron megyei versenyzők között döntős eredményt ért. A középiskolások szintén nagyon jól lőttek: Horváth Márton, Kiss Martin, Vincze Dávid és Berka Dávid volt az első négy helyezett sorrendje.

A fiatalok az általános- és középiskolások országos bajnokságának Veszprém megyei fináléján is pontosan céloztak, így négyen is bejutottak a salgótarjáni országos döntőbe.

- A hajnali indulás és az utazás azzal járt, hogy az általános iskolások - Pintér Bence, Kovacsity Igor és Németh Roland - kicsit indiszponáltan versenyeztek. Bence azért kis kivétel volt, mert így is 160 köregységet hozott össze, ami sajnos csak a negyedik helyre volt elég úgy, hogy az előtte végző azonos köregységgel, csupán jobb második sorozattal előzte meg őt. Igor és Roland ugyancsak így jártak, de ők a 13. és 15. helyen végeztek. Puska csapatban Bence és Roland is felállhatott a dobogó második fokára a zirci Horváth Bálinttal kiegészülve. A középiskolás Kiss Martin egyéniben második lett 181 körrel! A Veszprém megyei fiúk nagy köregység különbséggel nyerték a puskások csapatversenyét. Martin, aki nem igazán jó pisztolyos kiegészülve két csetényi középiskolás fiúval a csapatversenyben második lett.

89 település 164 versenyzőjének részvételével Ács adott otthont az V. Görgey Kupa országos bajnokságnak, ahova öt légpuskás pápai versenyző jutott.

- Két első-, egy harmadik-, egy 11. és egy 12. helyezést értünk el - folytatta a szakosztályvezető. - A két aranyérmesünk Pintér Bence (172 kör) általános- és Kiss Martin (178 kör) középiskolás lett. Harmadik helyezést szerzett Németh Roland, 11. helyen Berka Dávid, 12. pozícióban Vincze Dávid zárt.

A diákolimpia országos döntője komoly erőpróba volt a pápaiak számára. Székesfehérváron, a Köfém sportcsarnokában a légpuskások között a középiskolások mezőnyében Kiss Martin az igazán válogatott mezőnyben 65 induló között az előkelő ötödik helyezést érte el 177 kört lőve.

- Kovacsity Igor az általános iskolások 55 fős mezőnyében igazán jól szerepelve nyolcadik, a pisztolyosoknál 11. lett (163-169 kör). A pisztolyos középiskolásoknál Németh Roland 159 kört lőve lett 10.
Másnap ugyanitt találkoztak a Magyar Technikai Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége által rendezett tehetségkutató országos döntőjébe jutott versenyzők.
- Kulman Dominik, aki igazán három hónapja kezdett el lőni tanulni, az általános iskolás rugós légpuskások között 9. helyezett lett (126). Kovacsity Igor az általános iskolás gázos puskával lövők között bronzérmet szerzett (160). A területi MIX csapat Bittmann Gerda (Zirc), Kovacsity Igor és Bittmann Teréz (Zirc) összeállításban szintén bronzérmes lett. Kiss Martin a gázos légpuskásoknál arany- (180), Németh Roland ezüstérmet (178) nyert. Középiskolás fiú csapatunk magasan nyerte a csapatversenyt, aranyéremmel zárva a napot.

Az Első Magyar Polgári Lőegylet vezetősége januári közgyűlésén külön kiemelte a légfegyveres fiatalok egész éves nagyszerű versenyeredményeit és ifjú versenyzőinek egész éves hozzáállását az edzéseken. Ugyancsak minden tiszteletet megérdemelnek a szülők, akik mindenben segítették a gyerekeket és az egyletet is, 2019-ben például két olajradiátort és egy szieszta gázkályhát adományoztak az edzések komfortosabbá tételéhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!