Megtartotta első ülését a hegyekben megalakult részönkormányzat


2020-02-03 22:33:05  | cikk: Babos Petra  | 


Megtartotta első ülését a hegyekben megalakult részönkormányzat főképe
Megtartotta első ülését az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzata. A Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzatának elnöke Zsegraics Gyula, továbbá Balogh Zoltánné, Herczeg Ferenc, Szabó Gábor és Tóth Marton Veronika alkotja a részönkormányzat testületét.
A gyűlés elején dr. Nagy Krisztina jegyző tájékoztatta a testületet, hogy a képviselőtestületnek szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete tartalmazza, hogy az adott városrészi önkormányzatának az illetékességi területéhez melyik közterületek tartoznak.
-Az önkormányzat a törvény értelmében a részönkormányzatok működésére az önkormányzati bizottságok működésére vonatkozó szabályokat kell értelemszerűen alkalmazni, ami jelenti az ülések összehívásának, lebonyolításnak a módját, az ülésekről készített jegyzőkönyv elkészítésére vonatkozó szabályokat, azt, hogy mikor tart nyilvános és zárt ülést - emelte ki a jegyző, majd az osztályvezetőket mutatta be a testületnek.
A testület tagjait Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte. Mint mondta, sorrendben a hegyek részönkormányzata a negyedik részönkormányzat, amely Pápa Város Önkormányzata mellett és vele párhuzamosan működik.
-A különböző városrészek problémáit, döntéseit esetlegesen olyan szervezetek tudják majd képviselni, akik helyben vannak, s meg tudják fogalmazni azokat az igényekett, amelyek őket a legjobban foglakoztatják. Így jött az ötlet, hogy a hegyek részére is hozzunk létre egy részönkormányzatot, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy ők is elmondhassák, hogy hogyan látják a problémáikat, a helyzetüket. Mit kérnek, és mi az, amit javasolnak az önkormányzat számára - mondta Unger Tamás, majd jó munkát kívánt a testület tagjainak.
Ezt követően a testület tagjai az első napirendi pontban elfogadták Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzatának Ügyrendi Szabályzatát.
A második napirendi pontban a testület tagjai egyöntetűen Balogh Zoltánnét választották meg az Öreghegy-Kishegy-Törzsökhegy Városrész Önkormányzata elnökhelyettesének.
Vegyes ügyek keretében szó esett arról, hogy a testületi üléseket a Hagyományok Hegyén tartják majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!