Hasznos volt a 90 perc


2020-02-01 15:24:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hasznos volt a 90 perc főképe
Hiába a mezőnyfölény és a több helyzet, vereséget szenvedett a szlovák Duslo Sala együttesétől a Perutz FC.

Az ETO FC Győr, az FC Ajka és a Répcelak után a szlovák Duslo Sala együttesével találkozott a téli felkészülés alatt a Perutz FC. Lengyel Ferenc csapata egy kemény hetet - napi két edzést - követően játszotta negyedik tesztmeccsét.

Mindjárt az első percben megszerezték a vezetést a vendégek, igaz találatukat egy egyértelmű szabálytalanság előzte meg, amit a játékvezető figyelmen kívül hagyott: Császár bokáját koccintották össze, majd Kotlár 16-ról a kapu bal oldalába lőtt 0-1. Sajnos már ekkor kicsúszott a bíró kezéből a meccs, így főleg az első félidőt több kemény belépő és kakaskodás tarkította. A 15. percben Farkas közeli lövését védte Rusznák kapus, aki fél óra játék után előbb Nagy Tamás fejesére ért le a bal sarokba, majd Benecz bal oldali beadására érkezett kiválóan Szabó Zsolt, ám közeli bólintását a vendég hálóőr bravúrral kitolta. Az első felvonás utolsó perceiben Orávec rúgta meg teljesen feleslegesen Baldaufot, akit le is kellett cserélni, a pápaiak középpályását ketten kísérték be az öltözőbe.

A második félidő vendég helyzettel indult, a 48. percben egy szabadrúgást Szigeti tolt a kapufára. A 49. percben góllá érett hazai labdabirtoklási fölény, Iványi szögletét a hosszún érkező Császár lőtte a felsőbe 1-1. Egy óra játék után ismét Iványi volt az előkészítő, labdájáról Dóczi centiméterekkel maradt le. A 86. percben harmadik kapuralövéséből második gólját lőtte a Slovan, egy szabadrúgást Orávec tekert a bal sarokba 1-2. Az utolsó másodpercekben is volt még a hazaiaknak lehetősége, ám egy szögletet Molnár a keresztléc fölé bólintott.

Perutz FC - FK Slovan Duslo Sala 1-2 (0-1) Gsz.: Császár A. ill. Kotlár, Orávec

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Dóczi, Császár, Böröczky - Baldauf, Hanzl, Farkas B, Benecz, Szilágyi - Szabó Zs., cserék: Dokter, Kalász, Zsirai, Iványi, Molnár T., Cser, Katona, Cseke, Császár J.

Lengyel Ferenc: Egy jó erőkből álló, motivált, kemény ellenféllel találkoztunk, akikkel egy jó iramú, lüktető és nem utolsó sorban számunkra hasznos meccset játszottunk. Csapatom ma remekül teljesített, több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, az edzéseken gyakorolt figurákat, bemozgásokat vissza tudták adni a játékosok, aminek örültem. A vereségnek nincs jelentősége, úgy érzem, jó úton haladunk.

A játékoskeretet érintő hír, hogy Vincze Ádám és Farkas Dániel is elköszönt a csapattól, előbbi a legutóbbi félszezonban 10 alkalommal jutott szóhoz, gólt nem szerzett, míg a védő ősszel 19 bajnokin 13 alkalommal lépett pályára, hatszor kezdőként, gól az ő nevéhez sem fűződött.

A pápai együttes február 8-án az RKSK otthonában lép pályára, majd február 15-én szombaton 11 órától hazai környezetben a Sopron lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!