Elfogadták a 2020. évi költségvetésről szóló határozatot a PVCNÖ tagjai


2020-01-31 20:09:45  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadták a 2020. évi költségvetésről szóló határozatot a PVCNÖ tagjai főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat megtartotta idei évi első ülését. A testület határozatképes volt, az ülést Kozák János elnök vezette.
Az első napirendi pontban a 2020. évi munkatervről tárgyaltak a testület tagjai. A PVCNÖ tagjai számos programot kívánnak megvalósítani az idei évben, melyben lesz sport, kultúra, oktatás is. Tervezik egy cigány nyelvtanfolyam elindítását, mivel a diákok egyre kevésbé használják ezt a nyelvet, de idén is lesz Ki mit tud?, családi nap, főzőverseny is. Szeretnének egy ismeretterjesztő előadássorozatot is elindítani, melyben a művészetek, a tudományok és a sport terén sikeres cigányokat hívnának meg. Terveik között szerepel, hogy bűnmegelőzési programot szerveznek és népszerűsítik a rendőr hivatást a fiatalok körében. A tehetséges gyerekekből foci és asztalitenisz csapatokat szeretnének alakítani.
Ezt követően elfogadták Pápa Város Önkormányzata és a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás felülvizsgálatát.
Végül elfogadták a 2020. évi költségvetést. A nemzetiségi önkormányzatok működési támogatása 1.040.000 Ft, az előző évi pénzmaradvány összege 1.192.916 Ft, így az összes bevétel: 2.232.916 Ft. Kiadások: személyi juttatások előirányzata 300.000 Ft, a munkaadókat terhelő járulékok tervezett összege 60.000 Ft, dologi kiadásokra pedig 1.872.916 Ft-ot különített el a nemzetiségi önkormányzat. Április hónapban várható még a nemzetiségi önkormányzatok feladatalapú támogatása, valamint négy, az előző évben benyújtott pályázat vonatkozásában is számítanak pályázati támogatásra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!