Holnaptól változik a közlekedés rendje a Munkácsy-iskola előtt


2020-01-31 19:02:12  | cikk: HuHa  | 


Holnaptól változik a közlekedés rendje a Munkácsy-iskola előtt főképe
Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a közlekedésbiztonság javítása céljából február 1-jétől megváltozik a közlekedés rendje a Munkácsy-iskola előtti szakaszon a Harmadik utcában. A városvezetés azt is reméli az intézkedéstől, hogy az Aradi utcán egyenletesebben lehet majd haladni, a Harmadik utcára történő bekanyarodás megszűnésével csökken a torlódás a csomópontban.
A Városgondnokság már kihelyezte a közlekedési táblákat, ezek ma még letakarva álltak a kereszteződésekben, de holnap reggel már ezek utasításai szerint lehet közlekedni az Aradi, a Harmadik és a Kolozsvári utca érintett szakaszán.
Buics Lajos és Molnár István az iskola előtt

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta, az iskolába közlekedő gyermekek biztonsága miatt vezetik be az egyirányú közlekedést: a forgalom a Kolozsvári utca irányából haladhat az Aradi utca felé, az útszakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben. Arról is tájékoztatott, a kerékpárosok számára biztosítják a kétirányú forgalmat, ez azonban akkor lép életbe - várhatóan a jövő hét végén -, amikor kikerülnek az erre vonatkozó táblák.
Az Aradi utcán a jobbra és balra kanyarodni tilos táblákat helyezték el a két forgalmi irányban

A forgalmi rend megváltozását minden szükséges helyszínen táblák jelzik: a Kolozsvári-Harmadik utca találkozásánál egyirányú út és kerékpáros veszélyt jelző, valamint 30 km/h-s táblát helyeztek el, az Aradi úti behajtónál, a Harmadik utca sarkán behajtani tilos és kerékpáros veszélyt jelző tábla áll, az Aradi utcán pedig a jobbra-, illetve balra kanyarodni tilos jelzés figyelmeztet a megváltozott közlekedésre. Mindezek mellett a forgalmi rend változását jelző táblák is kikerültek a helyszínre - ismertette Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője.

Molnár István azt kérte, az erre közlekedők ne rutinból vezessenek, figyeljék és tartsák be a táblák utasításait. Dr. Varga Balázs rendőr alezredestől, a PRK közlekedésrendészeti osztályvezetőjétől megtudtuk, a rendőrök is fokozott jelenlétet biztosítanak a jövő hét elején az iskola környékén, hogy segítsék a zavartalan átállást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!