Játszószín - amatőrök a színpadon


2010-06-12 17:14:40  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Játszószín - amatőrök a színpadon főképe
A Jókai Mór Művelődési Központ tavaly ősszel, október 24-én rendezte meg a Játszószín elnevezésű Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált. A programot a 20. Nemzetközi Játékfesztivál programjába is beépítették. A várkerti színpadon bemutatkozhattak a fesztivál legjobbjai, vagyis azok az amatőr csoportok és egyének, akik arany minősítést kaptak. Köztük volt a nyárádi Daloló Nyár Egyesület, a Római Katolikus Általános Iskola két tanulója, a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara és tánckara, a lovászpatonai Nefelejcs Nyugdíjas Klub és az Őszidő Vegyeskar Nemesszalókról.
A harmadik Játszószín alkalmával 75 műsorszámot hallgatott meg a szakértő zsűri. A műfajok sokszínűsége mutatkozott meg az őszi programon. Voltak egyéni és csoportos énekes produkciók, vers, próza, tánc és színdarab is. M. Varga Verától, a program felelősétől megtudtuk, a JMk újabb pályázatot nyert a rendezvény megszervezésére. A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált 4. alkalommal 2011 januárjában rendezik meg, ahol a csiszolatlan tehetségek ismét bemutatkozhatnak.
A Játékfesztiválra összeállt Játszószín produkcióinak szünetében Kocsis Gyula művelődésszervező kérdéseket tett fel a közönségnek a 20 éves Játékfesztivál történetével kapcsolatban. A játékban értékes nyereményekért küzdhettek az érdeklődők.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!