Minősítési szinteket lőttek


2020-01-30 11:07:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Minősítési szinteket lőttek főképe
Kétnapos íjászversenyt rendezett a Delta Íjászegyesület, melyen több korcsoportban és íjkategóriában közel 300-an lőttek.

Szombaton az International Field Archery Association (IFAA) szabályai szerint zajlott a teremíjász verseny a Sportcsarnokban, melynek célja az íjászat népszerűsítése és a pápai íjászhagyományok ápolása volt. Másnap a World Archery (WA) iránymutatásai szerint a Közép-dunántúli régió tagjainak kvalifikációs versenyt rendeztek, melyen minősítési szintet lehetett lőni az országos bajnokságon való részvételhez.

- Elégedettek vagyunk a résztvevők számával, idén minden korábbi nevezési rekord megdőlt, hiszen a szombati bajnokságon 117-en, míg a vasárnapi kvalifikációs versenyen 175-en lőttek - nyilatkozta Vései Attila, az egyesület elnöke. - Olimpiai, csigás, vadászreflex, történelmi, longbow, bare bow, HU, CRB kategóriákban, gyermek, serdülő, kadet, ifjúsági, felnőtt és master korcsoportban vártuk a nevezéseket. AZ IFAA és a WA szabályrendszer között főleg a lőlapok méretében és a találati zónákban van különbség, de mindkét kategóriában 18 méterről lőttek az íjászok.

A házigazda egyesület íjászai összesen tíz alkalommal álltak dobogóra.

- Pápai szempontból jól sikerült a hétvége, hiszen az első versenynapon három első-(Szórádi-Tóth Mirkó, Németh Eszter, Németh Virág), és egy harmadik (Márkus Balázs) helyet sikerült szereznünk, vasárnap pedig a deltások egy arany-(Szórádi-Tóth Mirkó), három ezüst-(Ács Gergely, Németh Eszter, Süle István) és két bronzéremmel (Gerse Debóra, Márkus Balázs) gazdagodtak.

2020-ban 25 éves jubileumát ünnepli a pápai egyesület, Vései Attila azt mondta, méltóképpen fognak megemlékezni a negyed évszázadról.

- A nyár folyamán a Játékfesztivál ideje alatt szeretnénk egy születésnapi összejövetelt rendezni, melyre természetesen a testvérvárosok íjászait is meg fogjuk hívni. Ezt követően előbb a Dunántúli Terepíjász Kupa egyik fordulójának, majd egy 3D versenynek leszünk a házigazdái Döbröntén - vázolta az idei év terveit a klub elnöke, aki március 18-21. között Süle Istvánnal részt vesz az Észak-Írországban megrendezésre kerülő IFAA Európa-bajnokságon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!