Hetet lőtt a Perutz FC


2020-01-26 14:57:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hetet lőtt a Perutz FC főképe
A Vas megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Répcelak ellen hazai pályán is lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Perutz FC, mely hatgólos győzelmet aratott.

Az ETO és az FC Ajka elleni idegenbeli találkozó után harmadik tesztmeccsét már hazai környezetben játszotta a pápai csapat. A Perutz stadion műfüves játékterén Lengyel Ferenc két félidőre bontva összesen 22 játékosnak - köztük négy PELC-es fiatalnak - adott lehetőséget a bizonyításra. Érdekesség, hogy az ellenfélnél több ismerős névvel is találkozhattunk, ilyen volt például Alex José de Paula, aki 2007 és 2009 között az NB II-ben, majd az NB I-ben Lombard mezben futballozott, de ott volt a pályán a PELC edzője, korábbi Perutz játékos, Horváth Tamás is. Már az első félidő ötödik percében megrezdült a vendég háló, egy összjáték végén Kalász lőtt a jobb alsóba 1-0. Három perccel később Baldauf kiugratását Szilágyi passzolta a kapuba 2-0. A 20. perc végén háromra nőtt a különbség, Nagy Tamás alapvonalról visszatett labdáját Szilágyi belsőzte a hálóba 3-0. Nyolc perccel később már a negyedik gólját szerezte a Perutz, egy bal oldali beadás után megint Szilágyi mattolta a répcelaki kapust 4-0. Fél óra játék után Böröczky bombája csattant a bal kapufán, majd szépített a Répcelak, egy jobbról érkező beadást Vamper lőtt a léc alá 4-1. Az első félidő vége előtt Nagy pontos beadását Szabó Zsolt lőtte a bal felsőbe 5-1. A második játékrészben többet cserélt Lengyel Ferenc, a 70. percben egy labdaszerzés és egy jó indítás után a próbajátékon szereplő Molnár Tamás talált be, a 7-1-es végeredményt szintén a próbázó állította be, aki Benecz szabadrúgását bólintotta a kapuba.

Perutz FC - Répcelaki SE 7-1 (5-1) Gsz.: Kalász, Szilágyi 3, Szabó Zs., Molnár 2 ill. Vamper

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Dóczi, Császár, Böröczky - Baldauf, Iványi, Kalász, Hanzl, Szilágyi - Szabó Zs., csereként pályára lépett: Keserű, Irmes, Zsirai, Farkas B., Farkas D., Benecz, Molnár, Cseke, Márton, Karácsony, Cser.

Lengyel Ferenc: Az elmúlt két mérkőzés elsősorban a védekezésről szólt, ma viszont tudtuk a támadásokat is gyakorolni, ami főleg az első félidőben elég jól ment. Nagy százalékban birtokoltuk a labdát, a széleket jól játszottuk meg, a mélységi passzaink és a bemozgások megvoltak. A második félidőben a fiatalok jól szálltak be, mindenképp hasznos volt a mai 90 perc.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy miután Igor Nicsenko az ETO FC Győr utánpótlásában folytatja karrierjét, a Perutz FC-nél a másodedzői feladatokat a jövőben Kun-Szabó Attila látja el. A sárga-kékek következő edzőmeccsüket február 1-jén 11 órai kezdéssel ismét hazai pályán vívják, az ellenfél az FK Slovan Duslo Sala lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!