Magabiztosan nyert az Ajka


2020-01-22 17:04:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztosan nyert az Ajka főképe
Második edzőmérkőzésén 3-0-s vereséget szenvedett a felkészülés hajrájában járó FC Ajkától a Perutz FC.

Második felkészülési mérkőzésén is magasabban jegyzett csapattal találkozott a pápai csapat. Múlt héten az NB II nyugati csoportjában 5. helyen álló ETO FC Győr volt a pápaiak ellenfele, január 22-én pedig a szintén másodosztályban vitézkedő Ajkához látogattak, melyre február 2-án a Kazincbarcika ellen már bajnoki találkozó vár. Kis Károly tanítványai tehát már az alapozás végén járnak, szemben Lengyel Ferenc együttesével, mely csak két hete edz.

A 13. percben alakult ki a találkozón az első gólhelyzet, hazai részről Kovács azonban a keresztlécet találta telibe. A félidő derekán megszerezte a vezetést az Ajka, egy beadás után lefejelt labdát Csizmadia lőtt közvetlen közelről a hálóba. Egy perccel később két pápai lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Hanzl tekert kevéssel a jobb kapufa mellé, majd Irmes lövését védte lábbal a hazai kapus. Fél óra játék után véleményes büntetőhöz jutottak a vendéglátók, Baldauf kezére lőtték rá a labdát, a tizenegyes mögé Lengyel Béla állt, ám jobb alsóba tartó lövését Szigeti bravúrral szögletre tolta. Tíz perccel később megduplázta előnyét Kis Károly alakulata, egy labdavesztés után Zamostny tört kapura, első lövését még védte a pápai kapus, a kipattanót viszont már nem hibázta el az új igazolás 2-0. A szünetben mindkét edző sokat cserélt - Lengyel Ferenc négy utánpótlás játékost is pályára küldött - a második 45 percben csak egy gól született, a 73. percben egy rossz felszabadítás után Illés lőtte ki a bal alsót, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

FC Ajka - Perutz FC 3-0 (2-0) Gsz.: Csizmadia, Zamostny, Illés

Lengyel Ferenc: Fizikális felkészülésünket jól szolgálta a mai mérkőzés, örülök, hogy a fiataloknak is tudtam lehetőséget adni. Annyi helyzetünk nem volt, mint a Győr ellen, ami figyelmeztető, hogy hasonló hibák jöttek elő, mint tavaly, ezeken dolgoznunk kell. Vasárnap egy megyei első osztályú csapattal találkozunk, ennélfogva jobb és eredményesebb játékban reménykedem.

Perutz FC: Szigeti - Molnár T., Dóczi, Császár, Böröczky - Zsirai, Baldauf, Iványi, Hanzl - Irmes, Szabó Zs., csereként pályára lépett: Keserű, Benecz, Farkas B., Márton, Cseke, Császár, Szilágyi, Katona, Farkas D., Nagy T., Kalász.

A pápai csapatra a héten még egy edzőmeccs vár, január 26-án vasárnap, 11 órai kezdéssel Pápán a Répcelak lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!