Dr. Kovács Zoltán ma délelőtt fogadta Kampen polgármesterét, Bort Koelewjint


2010-06-12 15:54:17  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Dr. Kovács Zoltán ma délelőtt fogadta Kampen polgármesterét, Bort Koelewjint  főképe
Az eddig történtekről, a sikeres kapcsolatról és az 1992 novemberében kötött szerződésben vállalt teendőkről beszélgetett ma délelőtt Pápa város polgármestere, dr. Kovács Zoltán és Bort Koelewijn, Kampen város polgármestere. Szó esett többek között arról, hogy milyen módon lehet a két városban található cégek közreműködésével  gazdasági kapcsolatokat építeni, ezen kívül pápai diákok kampeni mezőgazdasági gyakorlatáról is beszélgettek.

- Köztudott, hogy Hollandia mezőgazdasági nagyhatalom, így felmerült a kérdés, hogy miként lehetne a mi szakképző iskolánkból, a Pápai Gazdasági Szakképzőből Hollandiába menni meglátni, megtanulni a modern technológiákat - mondta dr. Kovács Zoltán.

Már évek óta jól működnek a két testvérváros között a szociális és oktatáspolitikai kapcsolatok, így a polgármesterek most megbeszélték azt is, hogyan lehetne tovább erősíteni ezeket.

Bort Koelewjin a közigazgatási oldalról szeretné a kapcsolatot a két város között erősíteni. A polgármester szerint a magyar oktatási igazgatásban szükség van az előrelépésre, emellett az egyik kiemelt téma volt még a környezetvédelem, hiszen Hollandia jóval előbbre tart, mint hazánk.  A találkozón részt vett Kampen polgármestere mellett még Alex Smies, a Kampen-Pápa Bizottság elnöke és Gert Nijkamp, a bizottság tagja. Városunkat a polgármester mellett Rádi Róbert a Művelődési Osztály vezetője,  Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző és dr. Áldozó Tamás alpolgármester képviselték.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!