Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán


2020-01-19 10:31:31  | cikk: Babos Petra  | 


Népszerű volt a Jégpályák éjszakája Pápán főképe
A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban határozta el, hogy a Múzeumok éjszakájának mintájára kezdeményezi az országos rendezvényt, a Jégpályák éjszakáját. Ezen az estén ismét minden korcsolyázni tudó és szerető ember jégre szállhatott. Így volt ez Pápán is, ahol 18 órától kezdődött az esti program, majd 20 órától egy rövid jégfrissítést követően „megszállták” a pályát a korisok. Az Esterházy-kastély udvarában különleges élmény várt a korizókra, hiszen DJ. Béci jóvoltából színes fényekben és vidám, pörgős zenére korcsolyázhattak a téli sport szerelmesei egészen éjfélig.
A korizok nagyon várták a 20óra 30 perces nyitást

Dr. Áldozó Tamás polgármester a program kapcsán elmondta, a jégpálya januárban a város egyik attrakciójává nőtte ki magát az évek során.
-Jó dolog, hogy tudunk csatlakozni egy olyan országos programhoz, ahol legfeljebb két tucatnyi jégpályán van hasonló rendezvény. Látszik, hogy a pápaiak jó szívvel fogadták ezt a programot, hiszen rengetegen jöttek el az Esterházy-kastély udvarába - emelte ki a polgármester, aki hozzáfűzte, ő is rendszeres látogatója a jégpályának, már a második bérletének a vége felé jár.
Dr. Áldozó Tamás örömét fejezte ki, hogy a teljes tavalyi szezonban 8020 ember váltott jegyet a pápai jégpályára, most pedig a szezon vége előtt kicsivel kevesebb, mint egy hónappal, már túlléptük ezt a számot, vélhetően tehát minden korábbi látogatottsági csúcsot meg fog dönteni ebben az évben a jégpálya, úgy, hogy decemberben a rossz idő miatt 8-9 napig nem is lehetett használni.
Boros Katalin, a jégpályát üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője szintén örömét fejezte ki, hogy nagyon sokan ellátogattak az esti programra. Vannak olyanok is, akik visszatérő korisok, de voltak olyanok is, akik csak ezért a programért jöttek fel a kastély udvarán felállított pályára.
-Bízunk abban, hogy ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk, akkor a 9000 belépőt is elérhetjük, hiszen a tavalyi szezon látogatottságát már teljesítettük, ezért új célt tűztünk ki maguk elé. Reméljük, február 8-án legalább ilyen jó hangulatban meg tudjuk majd tartani a Jégpálya farsangot is - tudtuk meg Boros Katalintól, aki hozzátette, idén újdonság volt a korcsolyaoktatás, ami nagy népszerűségnek örvendett, sok kisgyermek vett részt a programon.
-A karácsonyi időszakban is volt kori oktatás, s most pedig egy külföldi úriember ajánlotta fel, hogy kedden és csütörtökön akár személyre szabott korcsolyaoktatást biztosít. Én arra bíztatok mindenkit, hogy éljen ezzel a kiváló lehetőséggel. Előny, ha valaki németül vagy angolul tud, de természetesen tudunk segíteni annak is, aki egyiket sem beszéli. Életkortól függetlenül mindenkit szeretettel várunk az oktatásra - tudtuk meg az ügyvezetőtől. A korcsolyázás az iskolások körében is egyre népszerűbb, egyre több iskola jelentkezik.
-Az idei évtől saját hűtőberendezés hűti a pályát a kastély udvaron. Érdemes volt áttelepíteni a berendezést, amely maximálisan jól teljesített, de igazán a napsütéses, melegebb napokon fog majd vizsgázni, amikor kiderül, hogy fent tudják-e tartani a kiváló minőségű jeget- zárta gondolatait Boros Katalin.
A lelkes csapatok koriztak

Karácsony Zoltánné és Szabadosné Vörös Natália baráti társasággal érkeztek a jégpályára. Mint mondták, a pápai pálya nagyon jó, s szeretnek itt korizni, amikor csak idejük engedi. Mindketten a tavaly, itt Pápán tanultak meg korozni.
-Hallottunk a Jégpályák éjszakájáról, s kíváncsiak voltunk, ezért úgy döntöttünk, megnézzük. Most nem korizunk, csak a pálya széléről nézzük a korisokat, s közben élvezzük a jó zenéket. Idén még mindenképpen szeretnénk majd eljönni a pályára, ami csodálatos környezetben van - mesélte Horváth Jenőné.
Rácz Dóra már egészen 6 éves kora óta tud korizni. Mint megtudtuk, idén másodszor jött el a pályára, ezúttal a barátnőivel határozták el, hogy kipróbálják az esti korcsolyázást, ami nagyon hangulatos.
A Jégpályák éjszakájának varázslatos hangulatát fokozták a vidáman szállingózó hópelyhek, s a télies időben még szívesebben siklottak a korizók a tükörsima jégen a lendületes dallamokra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!