4 kilogramm kábítószer


2020-01-16 17:45:15  | cikk: HuHa  | 


4 kilogramm kábítószer főképe
Összesen 4 kilogramm kábítószergyanús anyagra leltek a pápai nyomozók, 1 kilogrammra Pápán, a többire Győr-Moson-Sopron megyében. Az ügyben jelenleg már a Győr megyei rendőrség nyomoz, a részletekről dr. Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője tájékoztatta hírportálunkat.
Dr. Nagy Ákos rendőr alezredes, a PRK bűnügyi osztályának vezetője

A rendőr alezredes elmondta, a múlt hét egyik estéjén nyomozó kollégái szolgálatellátás közben gyanúsan viselkedő két idegen személyre lettek figyelmesek, egy belvárosi lakótelep közelében. A rendőröknek feltűnt a furcsa viselkedésük, ezért igazoltatták a pápai és kemenesmagasi személyt.
-Az igazoltatásuk és a hozzájuk köthető gépjármű átvizsgálása során 1 kilogramm zsugorfóliába csomagolt kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak kollégáim, melyet lefoglaltak. Az előzetes szakvélemény szerint a megtalált anyag THC hatóanyag tartalmú, tehát kannabiszra bukkantak - idézte fel az eseményeket a rendőr alezredes.
Egy autóban találták meg az 1 kg kábítószergyanús anyagot

Az elfogás utáni azonnalos nyomozati cselekményekből kiderült, hogy a két személy közül melyik köthető a kábítószergyanús anyaghoz és a járműhöz, ezt a személyt őrizetbe vették. A további nyomozás kiderítette, hogy a lefoglalt anyag Győr-Moson-Sopron megyéből származik, a pápai zsaruk kapuvári kollégáikkal folytatták az ügy felderítését.
-A kapuvári nyomozók segítségével egy másik gépkocsi csomagtartójában további 3 kilogramm hasonló anyagra leltünk, melyet szintén lefoglaltunk - közölte. Hozzátette, a Pápán fellelt 1 kilogramm kábítószergyanús anyag soknak minősül, ekkora mennyiségű, ilyen anyaggal az elmúlt években nem találkoztak.
Még három csomag került elő Győr-Moson-Sopron megyéből

Az ügyben ma már a hatásköri és illetékességi szabályok szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz. Dr. Nagy Ákostól megtudtuk, a 4 kilogrammnyi kábítószer értéke 10 millió forint körül lehet. Ha a nyomozás során bebizonyosodik, hogy valóban kábítószer kereskedelemről van szó, illetve a lefoglalt anyagban lévő hatóanyag meghaladja a jelentős mennyiséget, akkor 5-20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó börtönbüntetéssel is büntethető a cselekmény.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!