Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig


2020-01-15 10:27:29  | cikk: Babos Petra  | 


Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig főképe
A Tudatos Szülők Iskolája című előadássorozat következő vendége Vida Ágnes babapszichológus, online marketing szakértő, a Kismamablog alapítója volt. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által szervezett programra nagy volt az érdeklődés, sokan hallgatták meg a szakember előadását. Vida Ágnes előadásában beszélt arról, hogy miért viselkednek másként a kisbabák, mint a felnőttek, milyen szokásaik vannak, hogyan alakul az agyfejlődésük és szó esett kényes nevelési területekről, amelyekbe beleszaladnak az anyukák.
Az előadásra sokan ellátogattak

-Már egészen kicsi korban megfigyelhetőek a személyiségjegyek, vagyis vannak vele született személyiségjegyek és vannak olyanak, amelyeket bizonyos életszakaszban tanul meg a gyermek. Amikor megszületik a kisgyermek a családban, totóznak, hogy kire is hasonlít jobban az apróság, s mondjuk, hogy ezt a tulajdonságot biztos ettől örökölte. Ezeknek egy részét nem is örökli a gyermek, hanem kifigyeli, de persze van vele született is. Aztán van olyan is, amit eltanul, 1-2 éves kor körül az indulatkezelés a nagy kihívás, míg 2-3 éves kor között a szégyenérzetet.
-A leggyakoribb probléma az alvásprobléma, a másik pedig az, hogy az anyukák nem túl fiatalon vállalnak babát, ezért tele vannak szorongással, félelemmel. Ilyenkor az anyukát kell megerősíteni, hogy amit csinál, azt jól csinálja - emelte ki a babapszichológus.
-A kisbabák teljesen máshogy alszanak, mint mi felnőttek. Nekik nincs szükségük a mélyalvásra, mert még nincs mit kipihenniük. Ezért amikor megszületnek, nagyon sokáig kis felszínes alvásaik vannak, meg sok alvás és ébrenlét közötti állapot van, amitől sokan megijednek, hogy valami nincs rendben - mondta a szakember.
Vida Ágnes hangsúlyozta, a babákon látszik, ha jól fejlődnek. Össze kell hangolódni a kicsivel, ezért az első hetek nagyon meghatározóak. Természetesen az édesapáknak is nagy szerepe van, már a kezdetektől fontos, hogy az apuka is jelen legyen.
A gyakorlatias tanácsokkal színesített előadás végén kérdéseket tehettek fel a megjelentek, majd megvásárolhatták az előadó könyveit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!