Folyik az új lakcímkártyák kiadása


2020-01-14 17:57:15  | cikk: HuHa  | 


Folyik az új lakcímkártyák kiadása főképe
Hétfőtől működtet kihelyezett ügyfélszolgálati irodát a Tisza Kálmán utca 54-ben található körzeti megbízotti irodában a Pápai Járási Hivatal kormányablak osztálya, s ma kora délutánig már csaknem kétszáz Tisza Kálmán utcai lakos átvette új lakcímkártyáját - tudtuk meg dr. Nagy Krisztina jegyzőtől. Mint mondta, az önkormányzat célja az volt, hogy minél egyszerűbben intézhessék az itt élő polgárok a közterület névváltozásával kapcsolatos teendőket, ezért egyeztettek a járási hivatal vezetőjével, ő pedig biztosította a lehetőséget, hogy az irodába kitelepüljenek a kormányablak munkatársai és ott adják át az új lakcímkártyákat. Erre ezen a héten van lehetőségük a Tisza Kálmán utcaiaknak.
Itt a rendőrségi irodában lehet átvenni a lakcímkártyákat

-Az új kártya átvételéhez a régit magukkal kell hozniuk a lakosoknak - figyelmeztetett a jegyző. Emlékeztetett arra, hogy szerdán 14.00-19.00 óráig, csütörtökön 9.00-14.00 óráig és január 17-én (pénteken) 13.00-16.00 óráig lehet átvenni az új lakcímkártyákat a kihelyezett ügyfélszolgálaton, de ezeken az időpontokon kívül is hozzájuthatnak a dokumentumhoz a kormányablakban, hivatali időben.
A kormányablak munkatársai a kihelyezett irodában

Mindeközben megkezdődött az új utcanévtáblák kihelyezése is a jogszabályoknak megfelelően. A csere a Somlai úti kereszteződésnél indult és folyamatosan rakják ki az új táblákat az utcában, több mint tíz helyszínre.
Az utcanév változásával kapcsolatban dr. Áldozó Tamás polgármester felidézte, az elmúlt években is változtattak meg közterület elnevezéseket, de a nagy utcanév-változtatási hullám a kilencvenes években volt, akkor kapta vissza sok utca a régi elnevezését.
Dr. Nagy Krisztina jegyző és dr. Áldozó Tamás polgármester az új utcanévtáblánál a Somlai út sarkán

-A decemberi képviselő-testületi döntés óta is voltak viták a mostani utcanév változással kapcsolatban. Szabó Ervin egy vállalhatatlan múlttal rendelkező történelmi személyiség volt, akinek semmi köze nem volt a városhoz, ugyanakkor Tisza Kálmán, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnokaként az egyik főszereplője volt annak, hogy Pápán maradhatott a Pápai Református Kollégium, hogy új épülete épülhetett és az iskola ennek köszönhetően ma is itt működik, ebben a városban.
A polgármester hozzátette, egyelőre nem látszik több olyan közterület városunkban, ahol névváltozásra lenne szükség azért, mert valamelyik totalitárius rendszerhez volt köze a névadónak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!