A kínai orvoslás - Fókuszban a vese


2020-01-14 13:11:36  | cikk: Babos Petra  | 


A kínai orvoslás - Fókuszban a vese  főképe
A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör idei első összejövetelét tartották hétfő este, melyen a kínai orvoslásról esett szó Erdősné Gulyás Ibolya meridián diagnoszta tolmácsolásában.
A kínai orvoslás ötezer éves tapasztalaton alapuló gyógymód, amit Kr. e 1000 évvel gyűjtöttek össze a kínai Sárga császár megbízásából.
-A vesének kétféle betegsége lehet, amit szerzünk, s amit öröklünk. A legtöbb az az öröklött vesebetegség, a vese energiája, amit meghatározza az emberek életkorát, hogy mennyire tudunk rá vigyázni. A vese energiája nem pótolható, igaz, hogy tudjuk erősíteni, de ezt a szüleinktől örököljük. Nagyon oda kell rá figyelni, az egyik legfontosabb szervünk, termeli a velőt, a gerincvelőt és az agyvelőt egyaránt. Ha azt mondjuk, hogy valakinek a szívével van probléma, akkor kezdjük azzal, hogy a veséjét megvizsgáljuk - mondta az előadó.
A Gondolkodó Kör összejövetelén Polgárdi Sándor köszöntötte a megjelenteket

A természetes gyógymódokkal foglalkozó orvosok és természetgyógyászok már évtizedek óta nagyra becsülik a kínai gyógyászatot. Napjainkban egyre több kórház és rehabilitációs klinika specializálódik a hko-ra. Azonban a kínai orvoslás sokkal több, mint az akupunktúra és a csi-kung: a hko orvoslás, pszichológia és filozófia egyben.
-A kínai orvoslásban mindig az okot keressük, s erre ajánlunk tápanyagokkal történő megoldásokat. Az orvosok elsődlegesen a tüneti problémákat szüntetik meg. A kínai orvoslás holisztikus, egyben, az egész embert tekinti, annak testi, szellemi állapotát. Ha az embert kezeljük kínai orvoslás szerint, akkor azt nézzük, milyen a mentális állapota, és amikor azt tudjuk stabilizálni, utána a szervi problémák sokkal gyorsabban megoldódhatnak. A kínai orvoslás szerint a vese 200-220 nap alatt tud gyógyulni, vagy legalább elindulni a gyógyulás útján. Ez igaz a húgyhólyagra is - tudtuk meg Erdősné Gulyás Ibolyától, aki hozzátette, a kínai orvoslás használja az öt elem tant. A télre vonatkozó rész a víz elem, s ehhez tartozik a vese, a húgyhólyag.
A GYFGK idei első vendége Erdősné Gulyás Ibolya volt

A meridián diagnoszta felhívta a figyelmet, ne igyunk hideg vizet, még nyáron sem, s egészséges italokat fogyasszunk. Sok folyadékot vigyünk be szervezetünkbe. Hordjunk vesekendőt, óvjuk a vesénket.
-A húgyhólyag ideje a szervóra szerint 15 és 17 óra között van, akkor kell sok vizet inni, s utána a következő órákban 17 és 19 óra között a vese ideje van, akkor ajánlatos sportolni, mozogni, nehéz fizikai munkát végezni, mert ilyenkor a vese ezt támogatja - zárta gondolatait az előadó.
Polgárdi Sándor esperes elmondta, a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör 2020-ban is folytatódik.
-Januárban és februárban 2-2 előadással várjuk az érdeklődőket, majd márciustól minden hónap utolsó hétfőjén tartjuk az összejöveteleket. Lesz előadás képeslapgyűjtőtől, kertészmérnök tanártól, régésztől, önkormányzati képviselőtől és a Magyarországi Evangélikus Egyház tagjától is. Nyáron lesz egy kis szünet, majd ősszel folytatódik a sorozat. A GYFGK idén 20 esztendős, így erre ősszel szeretnének méltóképpen megemlékezni, az évet pedig adventi ráhangolódással zárják.
A GYFGK soron következő összejövetele január végén lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!