Új autót kaptak az önkéntes tűzoltók


2020-01-13 14:46:22  | cikk: Babos Petra  | 


Új autót kaptak az önkéntes tűzoltók főképe
Az Országos Katasztrófavédelem szervezeti egységeinek az átalakulása 2012-ben lezajlott, s ehhez kapcsolódóan egy szervezeti fejlesztést hajtottak végre, vagyis járási mentőcsoportokat hoztak létre, fejlesztve ezzel a reagáló képességet is. Pápán 2013-ban alakult meg a Griff Járási Mentőcsoport. A mentőcsoport része a Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely 2018 év végén alakult. A járási mentőcsoport több mint ötven fővel, az Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tíz fővel működik - tudtuk meg Kovács Ottó tűzoltó alezredestől, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetőjétől.
-A Pápai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai nagyban tudják segíteni a hivatásos állomány munkáját. Az autó miután felmálházásra kerül, tűzoltásnál és műszaki mentésnél is egyaránt be tudnak segíteni, avatkozni az önkéntesek - mondta Kovács Ottó, aki hozzátette, a riasztás beérkezésekor automatikus számítógépes rendszer riasztja az ÖTE tagjait, akik, ha be tudnak avatkozni, a helyszínre vonulnak, s nagyban tudják segíteni a hivatásosok munkáját, többek között tűzeseteknél, vízszivattyúzásoknál, fakidőléseknél, műszaki mentéskor.
A hivatásos tűzoltóknak nagyon jó a kapcsolata az önkéntesekkel, s bíznak abban, hogy ez a továbbiakban is fejlődni fog, főként a szakmaiságra szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni.
Csillag Levente az egyesület parancsnoka, alelnöke elmondta, az önkéntes egyesület gimnazistákból és egyetemistákból, fiúkból és lányokból álló csapat.
Az új jármű már szolgálatba is állt

-Mi olyankor megyünk, amikor ráérünk, lehetőségünk van rá, s tudjuk, hogy szükség is lenne ránk, tehát számítanak ránk. Eddig saját gépjárműveinkkel mentünk a helyszínre, de nagy örömünkre, december végén a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától egy Volkswagen Amarok Comfortline V4 típusú terepjáró gépjárművet kaptunk, a mentőszervezet felszerelésének, technikai eszközeinek továbbfejlesztése, a kritikus kárhelyszíneken történő beavatkozás végrehajtásának további erősítése érdekében - tudtuk meg Csillag Leventétől.
A hivatásos és az önkéntes állomány jó kapcsolatot ápol egymással

Az új autó nagyban megkönnyíti a munkát, mivel tűzoltó felszereléssel fel tudják tölteni, ami jelenleg még folyamatban van.
-Az autót az alapfelszerelésekkel szeretnénk ellátni, amivel meg tudjuk majd könnyíteni a hivatásosok munkáját. Tömlők, sugárcső, láncfűrész, szivattyúk, lapátok és egyéb kisebb kiegészítők kerülnek majd a járműbe, amelyekkel akár meg is kezdhetjük majd a beavatkozást a helyszínen, ha elsőként érünk oda - mondta az egyesület parancsnoka, aki hozzáfűzte, több alkalommal is részt vettek már éles riasztáson, ahol be is avatkoztak a mentésbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!