Terematlétika bajnokság


2020-01-12 17:53:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Terematlétika bajnokság főképe
A Pápai Atlétikai Club első alkalommal rendezte meg a SPORT XXI. Program Atlétikai versenyét, melyre két korcsoportban 22 csapat nevezett.

A Sport XXI. Utánpótlás-nevelési Program a jövő élsportolóit a lehető legszélesebb körből, a sportoló gyerekek összességéből igyekszik kiválasztani. Az egységes utánpótlás-nevelési rendszer lényege, hogy a gyerekeknek és a fiataloknak egyenlő esélyt nyújtson: a tehetséges fiatalokat eljuttatja a versenysportig és az élsportig, a versenysportból kieső fiatalokat pedig más rendszerben működtetett, állandó sportolási lehetőségek felé irányítja. Célja a sportági alapok szélesítése érdekében 6 éves kortól 14-15 éves korig minél több gyerek bevonása a rendszeres testedzésbe, valamint az, hogy kiválasztási bázist nyújtson a Héraklész Programhoz - írja a nupi.hu.

Pápán az U11-es és az U13-as korosztályból összesen 176 gyermek versenyzett. Mórocz Katalin, a PAC edzője érdeklődésünkre elmondta, a verseny célja regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani a gyermek korosztály számára.

- U11-es csapatunk a 10 csapatos mezőnyben hetedik lett, az U13-asok 12 csapat közül a 9.helyen végeztek - tájékoztatott a klub edzője. - Több versenyszám várt a népes mezőnyre, volt váltófutás, váltott lábú szökdelés, két kezes mellső medicinlabda dobás, keresztszökdelés illetve gátfutás. Elégedettek vagyunk, hiszen a Közép-Dunántúli Régió legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező egyesületei - VEDAC, SVSE, Alba Regia Atlétikai Klub, Viadukt SE - több csapattal is képviseltette magát, egyesületünk 16 sportolója vett részt a versenyszámokban. Szeretném megköszönni egyesületünk edzőinek valamint azoknak a testnevelő kollégáknak és az egyesület sportolóinak a munkáját, akik segítettek a verseny szervezésében és lebonyolításában.

A versenyt a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Atlétikai Szövetség támogatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!