Országos díjat kapott a rózsás bélyegek szerelmese


2020-01-09 21:56:40  | cikk: ha  | 


Országos díjat kapott a rózsás bélyegek szerelmese főképe
Somogyi Zoltán 53 éve gyűjt bélyeget. Ifjúsági szakkörösként még Márczy Dénesnél kezdte, aztán folytatta a felnőtt körben, s már régóta ő a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége pápai csoportjának elnöke. A fiatalokkal is tartja a kapcsolatot, a Munkácsy iskolában vezet szakkört. Immár 25 éve dolgozik ott diákokkal, számos szép sikert tudhat magáénak az intézmény bélyeggyűjtő csoportja. Emellett Somogyi Zoltán a MABÉOSZ-ban is vállal tisztséget, feladatot, hisz az országos ifjúsági szakosztályban bizottsági tag, de felkérik zsűrizni is, és rendszeresen jár kiállításokra. Aki bélyeget gyűjt, barátokat is gyűjt, vallja a pápai filatélia aktív vezetője, hisz a bélyeggyűjtésben egymásra találnak a hasonló érdeklődésű emberek.

 Somogyi Zoltán a város jó hírnevét öregbíti bélyeggyűjtő körökben

Somogyi Zoltán életét átszövi a bélyeggyűjtés és a lokálpatriotizmus. Magyar bélyegeket gyűjt, kedvenc témái az Országház, a Balaton, no és persze a rózsák. Hazánkban ő a rózsa tematikájú bélyegek legelismertebb szakértője. Hazai és nemzetközi kiállításokon is sikerrel szerepel kollekciójával. Számos kiadványt jelentetett már meg, van olyan is, melyet országszerte használnak az ifjúsági körökben. Szülővárosában is sokat tesz azért, hogy a filatéliai érdekességekre felhívja a pápaiak figyelmét, elindította például a Pápai Bélyeggyűjtők Kiskönyvtára sorozatot, de emlékbélyegeket is megjelentettek a jeles alkalmakra.

Csupán néhány bélyeg a kedvenc gyűjtési témából

A rendkívül tevékeny munkát a Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége a legmagasabb szintű elismeréssel jutalmazta, a Gervay Mihály éremmel. Somogyi Zoltán ezt a 92. Bélyegnapon vehette át. Mint mondta, nagyon örült a díjnak, melyet nagyon kevesen, hatan kaptak meg eddig. A pápai bélyeggyűjtőnek persze nem ez az első elismerése, hisz Pápán a Pro Cultura-díjjal köszönték meg munkásságát, s Veszprém megyéért kitüntető jelvény arany fokozatát is megkapta filatéliai tevékenységéért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!