A fizika csodái - interaktív kiállítás a Jókai Mór Művelődési Központ


2010-06-12 13:40:42  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


A fizika csodái - interaktív kiállítás a Jókai Mór Művelődési Központ főképe
Ördöglakatok, logikai játékok, különleges ingák, csalós tükrök, elképesztő szerkezetek. Mindez és még sok minden más megtalálható a Fizika csodái című kiállításon, mely nemcsak a gyermekszemeket kápráztatja el, hanem a bölcs felnőttekét is.
A gyűjteményt 2005-ben, a Fizika Éve apropójából állította össze Gyenes János és felesége. A JMK színházépületének földszinti előterében helyet kapó tárlat célja, hogy játékos formában mutathassa be a természeti törvényeket, mégpedig úgy, hogy a látogatók a kiállított eszközöket saját maguk működtethethessék.
Gyenes János, a tárlat összeállítója érdeklődésünkre elmondta, a tárgyak nagy részét ő maga készítette, hiszen már gyermekként lenyűgözte a természettudomány és a hasonlóan érdekes jelenségek. Az itt megtalálható tárgyakat a régről jól ismert fizikaprofesszor, Öveges József kísérletei alapján állította össze.
A tárlat 5 egységből épül fel. Megtalálhatók az érdekes, látványos jelenségeket játékosan bemutató eszközök, az ügyességet, gyorsaságot, koncentrációt próbáratevő játékok, a vizuális illúziók, csalafinta képek galériája, ördöglakatok és logikai játékok. Ami pedig a legnagyobb népszerűségnek örvend: az otthon saját kezűleg is elkészíthető kísérletek.
A tárlat még holnap is megtekinthető a JMK földszinti előterében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!