Az eilati énekkar koncertje pénteken lesz a református Ótemplomban


2020-01-08 13:25:43  | cikk: Babos Petra  | 


Az eilati énekkar koncertje pénteken lesz a református Ótemplomban  főképe
Január 10-én, pénteken 18 órától a Vörös tenger partjáról, Eilatból érkező Southern Wind Énekkar koncertjét hallhatja és láthatja a zenebarát közönség a református Ótemplomban, melyre a belépés ingyenes.
A koncertet szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, Boros Katalin elmondta, 2018-ban Kampenben ismerkedtek meg az énekkarral, s a pápai delegáció tagjai mindannyian úgy gondolták, az énekkart feltétlenül meg kell hívni városunkba, hogy a helyiek is megismerkedhessenek a kórussal.
Boros Katalin és Köntös László a pénteki koncert részleteiről egyeztetett

-Pápa és Eilat között egy laza partnervárosi kapcsolat alakult ki, a polgármester és a kollégái már többször jártak Pápán, s most ez a kóruslátogatás egy következő lépés a két város közötti kapcsoltban. A kórus tagjai hobbiból énekelnek, nagyon magas szinten űzik ezt a tevékenységüket, ezért mindenképpen érdemes lesz meghallgatni őket - mondta Boros Katalin, aki hozzáfűzte, az énekkar 18 fős. A kórusnak nagyon változatos a repertoárja, hiszen izraeli népdaloktól kezdve a Beatles-ig játszanak mindenfélét. Végül köszönetet mondott a Pannonia Reformata Múzeumnak, hogy befogadta ezt a koncertet és az Ótemplom adhat otthont a koncertnek.
Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója elmondta, megtiszteltetés számukra, hogy a város úgy gondolta, hogy az Ótemplomban rendezik meg a koncertet.
- Mindig is úgy tekintettünk magunkra, hogy nem akarunk egyfajta zárvány lenni. Szeretnénk, ha lenne egy olyan hely, ahová az emberek szabadon bejöhetnek és ahol szembesülhetnek azzal, hogy a keresztyénség mivel járul hozzá a magyarság kulturális életének gazdagításához. Ez a mi további küldetésünk is. Ez egy nyitott ház, a legkülönbözőbb programok valósulhatnak meg, függetlenül attól, hogy református vagy nem, aki gazdagítja a magyar kultúrát, azt mi mindig szívesen befogadjuk - emelte ki az igazgató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!