Megváltozott a parkolás rendje a piac környékén


2020-01-06 14:57:14  | cikk: HuHa  | 


Megváltozott a parkolás rendje a piac környékén főképe
Az új piac megnyitásával megváltozott a közlekedési rend a létesítmény környékén - erre már előzetesen felhívta a figyelmet az üzemeltető Városgondnokság vezetője, Bakó István. Ennek ellenére sokan még nem a kihelyezett táblák utasításainak megfelelően közlekednek az Ady sétány és a piac épületének környékén. Egészen pontosan, nem is a behajtással van gond, hanem a parkolással, amelynek rendje jelentősen megváltozott január elsejével, ám sokan a tiltás ellenére is megállnak és várakoznak járműveikkel a tiltott területen.
Hétfőn és csütörtökön állítják fel a sátrakat, kedden és pénteken használják őket az árusok - ezeken a napokon nem lehet itt megállni

A piac közvetlen környezetében - ahol a piaci sátrak kaptak helyet - egy megállást tiltó zónát alakított ki a Városgondnokság, a kihelyezett táblák egyértelműen jelzik, hogy csak szerdán, szombaton és vasárnap lehet megállni ebben a zónában. Múlt csütörtökön még több tucat autó állt tiltott helyen, ezzel akadályozva a piaci sátrak kihelyezését, de még ma délelőtt is tíznél több jármű állt a tilosban.
-Hétfőn délelőtt már állítjuk fel a piaci sátrak vasait, kedden használják az árusok a sátrakat, délután elbontjuk őket, majd csütörtökön délelőtt ismét felállítjuk a vasakat a pénteki piachoz, amit aztán pénteken a piac végén újra elbontunk. Ehhez alakítottuk ki a megállni tilos zónát - hívta fel a figyelmet Bakó István.
A zónatáblákat a három behajtási ponthoz helyezték ki

A téglalap alakú, megállni tilos jelzéssel ellátott zónatáblákat mindhárom behajtási pontnál kirakták, így az Ady sétányra, a piaccsarnok épülete és a húsbolt között húzódó útra, valamint a húsbolt és a buszpályaudvar közötti bejáróhoz. A zónatábla alatt egy kiegészítő tábla is látható, mely pontosan jelzi, hogy mely napokon lehet parkolásra használni a területet.
-Ezzel kívántuk biztosítani, hogy a piaci térképnek megfelelően el tudjuk helyezni a sátrakat. Múlt pénteken nagyon sok gondunk volt a tilosban parkolókkal, a közterület-felügyelők próbálták visszafordítani a behajtó járműveket és megkeresni a parkoló autók gazdáit. Ma egy kicsit jobb a helyzet, egyrészt mert a keddi piac kisebb és kevesebb sátrat kell felállítani, másrészt mert ma tíznél alig több autó parkol a tiltott területen - közölte az igazgató.
Bírságra számíthatnak a tilosban parkolók - figyelmeztetett Bakó István

Bakó Istvántól megtudtuk, aki a táblák tiltása ellenére megáll, parkol a területen, közlekedési szabálysértést követ el. A közterület-felügyelők eddig megkeresték és figyelmeztették a tilosban parkolókat, de mostantól bírságra számíthatnak azok, akik nem tartják be a megállni tilos zóna táblák utasításait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!