Jótékony dartsosok


2020-01-03 12:09:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékony dartsosok főképe
Jótékonysági amatőr versennyel zárta a 2019-es évet és ünnepelte első születésnapját a Holdkő Darts Club.

Versennyel egybekötött ünneplést tartott termében az egyesület, melyre 46-an neveztek. A megjelenteket Szalai Richárd, a klub elnöke, majd az önkormányzat nevében dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. A beszédek után közösen átadták a „Pápa bajnoka” elismerő díjakat, melyet Banai Tibor és Borbély András vehetett át.

Az ünnepélyes pillanatok után elkészültek a csoportbeosztások és néhány bemelegítő kör után megkezdődtek a legek. A megjelent 46 versenyző nyolc csoportban kezdte meg a megmérettetést két nyert legig, majd a 32-es és a 16-os főtáblán három nyert legre mentek már a mérkőzések, a legjobb 8 között és az elődöntőkben négy játszmát kellet nyerni, míg a döntőben öt nyert legre volt szükség a győzelemhez.

- Örömteli, hogy az eddigi versenyeinket figyelembe véve talán most volt a legtöbb pápai induló - mesélte Szalai Richárd, szervező. - Külön öröm volt számunkra, hogy az indulók között két hölgyet is köszönthettünk, akik nem is vallottak szégyent, számukra két különdíjat adtunk át. A késő délutáni elődöntőben Dani Dániel Banai Tiborral került össze, a hazai párosításból Tibi került a döntőbe, a másik ágon Mészárics Ábel és Torda Tibor csatájából Torda Tibor kerekedett felül. A döntőben a sümegi Torda Tibornak sikerült a végső győzelem, 5-2 arányban győzedelmeskedett játékosunk ellen.

A legmagasabb kiszálló - 151 pont - Marton Olivér, a legtöbb 180 Borbély András nevéhez fűződik, utóbbi a legjobb ifjúsági játékos díját is átvehette.

- Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek és 80.000 forinttal segíthettünk a Pápai Humán Állatvédő Egyesületnek valamint a Második Esély Pápai Állatmentő Csoportnak - mondta a klub vezetője, aki röviden visszatekintett az elmúlt időszakra.

- 2018. december 27-én az I. Amatőr Steel Darts versenyünkön mutattunk életjelet először, szóval innentől számoljuk a gyertyákat a tortánkon. Az elmúlt egy év sűrű volt, 16 versenyen vettünk részt valamint hivatalosan is megalakult a sportegyesületünk, melyet a Magyar Darts Szövetség be is jegyzett. 2020-ra is rengeteg tervünk van, az elsőt már januárban megrendezzük, hiszen kezdetét veszi az idei ligaversenyünk - tette hozzá a klub elnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!