Hairben is jók a fúvósok - ismét nagy siker az újévi show


2020-01-02 08:41:27  | cikk: ha  | 


Hairben is jók a fúvósok - ismét nagy siker az újévi show főképe
Ha Pápa és az új esztendő első napja(i), akkor újévi fúvós show. Röviden így foglalhatnánk össze a hagyományt, melyre mindig pillanatok alatt elfogynak a jegyek, s telt házas előadásokkal futnak a koncertek - 2020-ban összesen négy. Ezúttal is garantáltan vidáman és felpezsdítően indul az esztendő mindazoknak, akik részt vettek vagy vesznek Pápa Város Fúvószenekarának nagyszabású Újévi Fúvós Showján a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A fúvósok minden évben igyekeznek valami újjal meglepni a publikumot, újévi koncertjeik alkalmával meghívtak már műsorukba szólóénekeseket, kórusokat, táncosokat. 2020-ban ismét Ress Hajnalka és Solti Ádám voltak a vendégek, akik immár harmadik alkalommal kapcsolódtak be a közös munkába, amit nagyon élvez a zenekar és a művészek is.

Az első rész a hagyományos fúvószenéé volt idén is

Az első részre ezúttal is klasszikus fúvószenekari programmal készült a banda. Már amennyire klasszikusnak nevezhető a jazz vagy épp a saját szerzemény, hisz a fúvósok mindig meglepik a közönséget. Ugyanis ebben a blokkban több olyan darab is szerepelt, amit Horváth Adrián karnagy írt. A nyitóinduló is az ő szerzeménye, mellyel különdíjat kapott nemrégiben egy pályázaton. Ez volt a Végvár induló, de elhangzott a Solaris, s volt egy ősbemutató is, a Spanish lover, mely egy korábbi darabja a karnagynak, ami könnyed hangulatával jól illett a Take Five, Sosztakovics-keringő, Albán tánc és a Ross Roy sorába.

Ress Hajnalka és Solti Ádám remek páros, jól kiegészítik egymást

A második rész tematikáját ezúttal a Hair adta. A világhírű film és musical a hippikorszak ikonikus története. A zenét Horváth Adrián hangszerelte, igazodva a zenakarhoz és a művészekhez. MInt mondta, nagyon nehéz volt adaptálni, s a mondanivalója is súlyosabb, mint az előző évek újévi koncertjeinek. - Kicsit másabb volt a hangulata, de nagyon örültünk, hogy a közönségnek tetszett, jól fogadták a műsort. A zenekar képi világában, stílusában és zenéjében is igyekezett jól hozni a hippikorszakot - tette hozzá a karnagy. László Kata konferálta a műsort idén is, a második részben Szabó Szilárddal kiegészülve rövid párbeszédekkel vezették fel a dalokat. A közönség a műsor végén állva tapsolva köszönte meg a műsort.

A zenekar megjelenésében is igazodott a hippikorszak hangulatához

Ress Hajnalka és Solti Ádám immár harmadik alkalommal léptek fel az újévi showban. A Grease és a Queen után most a Hair állította kihívás elé őket, bár Solti Ádám elmondta, hogy az ő hangszínéhez ez a műsor állt a legközelebb. Azért szeret a pápai fúvósokkal dolgozni, mert bár nem professzionális csoportként működnek, a hozzállásuk és a tehetségük, ugyanakkor a zene iránti alázatuk a legjobbak közé emeli őket. Ress Hajnalka ezúttal is a tőle megszokott energiával lépett színpadra, s elmondta, hogy ez elmúlt években sokat dolgozott, de biztos pont volt a pápai műsor, mellyel mindig indult az új esztendő. A két művész reméli, hogy a közönség zenekar felé irányuló szeretetéből nekik is jut, igyekeznek mindent megtenni ezért.

A közönség idén is állva tapsolt a show végén

A 2019-es év Pápa Város Fúvószenekara számára nagyon sok programot hozott: montenegrói utazást, fellépéseket, nyári koncertet az Esterházy-kastélynál, s 2020 is hasonlóan tevékenynek tűnik. A zenekar elkezdte már a készülődést a nyári fúvós fesztiválra, lesznek meghívásaik is, szóval van tennivaló bőven, de a sikerért és a pápaiak szeretetéért megéri a sok munka, mondta a karnagy.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!