Szolgálatban szilveszterkor


2020-01-01 14:12:04  | cikk: HuHa  | 


Szolgálatban szilveszterkor főképe
Az emberek többsége vidám hangulatú ünnepléssel tölti az óesztendő utolsó éjszakáját, de nagyon sokan ilyenkor is dolgoznak, ők azok, akik mások kiszolgálásáról és szórakoztatásáról gondoskodnak, és ők azok, akik vigyáznak ránk, segítenek, ha baj van. Szilveszter éjszakáján, még éjfél előtt látogattunk el a Gróf Esterházy Kórházba, Pápai Rendőrkapitányságra és a tűzoltóságra.

A kórház sürgősségi betegellátó osztályán 23 óra körül éppen nyugodt csend honolt, bár, mint megtudtuk, nem sokkal azelőtt ürült ki a váróterem, kora estétől volt dolga az ügyeletes orvosoknak és asszisztenseiknek. Dr. Lesó Ibolya főorvos arról tájékoztatott, eddig átlagos volt a beteglétszám, ilyenkor jellemzően a túlzott alkoholfogyasztás miatt fellépő problémákkal kerülnek be hozzájuk a betegek.
-A túlzott alkoholfogyasztás okozza a balesetek egy részét, az eleséseket, a cukorbetegeknek felborulhat a cukra a sok alkoholtól, kiszáradhatnak, hányhatnak, de nagyon oda kell figyelni a hidegre is. Sok alkoholfogyasztás után az emberek nem érzik a hideget, leülnek egy padra és kihűlhetnek. Ha a többiek nem veszik észre, elmennek az ilyen emberek mellett, mert ők is jól érzik magukat, figyelmetlenebbek, könnyen megtörténhet a baj - figyelmeztetett a veszélyekre, azt hangsúlyozva, figyelni kell a társaság tagjainak egymásra és nem csak szilveszterkor.
A sürgősségi osztály szilveszteri szolgálata, elől dr. Lesó Ibolya főorvos

A főorvos asszonytól azt is kérdeztük, nekik van-e lehetőségük ilyenkor az ünneplésre.
-Ilyenkor mi nem ünneplünk, inkább csendben beszélgetünk, de természetesen mi is meghallgatjuk majd a Himnuszt éjfélkor.
Dr. Lesó Ibolya érdeklődésünkre elárulta, számára a 2019-es év jót és nehézséget egyaránt hozott, éppúgy, mint mindenkinek, a jövő évi terveken konkrétan még nem gondolkodott, de újévi fogadalmat szokott tenni, jókívánságait pedig stílusosan fogalmazta meg:
-Jó egészséget kívánok mindenkinek az új évre, azt hiszem ez a legfontosabb!Sipőcz László törzszászlós szilveszter éjjelén is szolgálatban volt sok kollégájával együtt

A Pápai Rendőrkapitányság előtt csak két rendőrautó parkolt éjfél előtt, a többi úton volt, a szolgálatban lévő állományt szállította valamelyik küldési helyszínre. Sipőcz László rendőr törzszászlóst kérdeztük a szilveszteri feladatokról. A szolgálatirányító parancsnok elmondta, kellő számú rendőr teljesít szolgálatot ezen az éjszakán, jelen vannak a közterületeken, a forgalmasabb helyeken és a küldésekre is tudnak reagálni.
-Nem unalmas a mai éjjel, egész este megyünk, szinte óránként van küldésünk - közölte. Balesethez, bűncselekményhez is kellett vonulniuk, de tűzesetekhez is riasztották őket a tűzoltókkal együtt.
Ha éppen nincs feladat, a rendőrök is megállnak egy kicsit, s ha ünnepelni nincs is lehetőségük, beszélgetnek és éjfélkor alkoholmentes pezsgővel koccintanak az új esztendőre.

A törzszászlós azt is elmesélte, számára a 2019-es év jól alakult, az új esztendőre már új tervekkel is készül és szeretne munkája terén is előbbre lépni, fejlődni. Fogadalmat nem szokott tenni szilvesztekor, így ezúttal sem tervezett ilyesmit.
Több tűzesethez is kellett vonulniuk a pápai lánglovagoknak

A tűzoltóságon éjfél előtt nem sokkal nagy csend honolt, sajnos nem azért, mert esemény nélkül telt az éj, hanem mert csaknem minden szolgálatban lévő tűzoltó valamilyen káresetnél dolgozott. Egy lakástüzet kellett megfékezniük, de tűz ütött ki egy vidéki óvoda melléképületében is, így oda is vonult egy egység.
És ekkor még el sem érkezett az újesztendőt hozó éjféli harangszó.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!