Színpompás szilveszter


2020-01-01 12:40:44  | cikk: HuHa  | 


Színpompás szilveszter főképe
Ragyogó csillagos égbolt, színes fénydíszek a lámpaoszlopokon és ezernyi vidám villogó, világító kalap, fejdísz, ördögszarv, masni és mindenféle színben pompázó paróka tette színpompássá a Fő teret az év utolsó éjszakáján. Sokan már előre beszerezték a szükséges partikellékeket, de téren is bőséges volt a kínálat a mókás felszerelésekből.
Sokan viseltek mókás szilveszteri kiegészítőket

A szabadtéri mulatásra vágyókat a Party One Music Band fogadta a belváros szívében, s már az első akkordok felcsendülésekor több tucatnyian készítették lábukat a táncra, kezüket a tapsra és hangszálaikat az éneklésre. S ahogy az idő ballagott előre az éjféli harangszó felé, úgy érkeztek egyre többen. Előbb csak nézték a nagyszerű, ismerős dalokat játszó zenekart, aztán egyre többen mozdultak a zene ritmusára, s éjfél előtt már táncra perdült az egész Fő tér.
Néhány tucat vendéggel indult a buli, éjfélre megtelta színpad előtti tér

A remek slágereket felvonultató zenekar nem először szórakoztatta a pápaiakat. Néhány évvel ezelőtt már jártak nálunk, s mint mondták, most is örömmel jöttek. A főként céges rendezvényeken, esküvőkön, közösségi programokon muzsikáló banda a hazai és a külföldi slágerek legjobbjait játsza, repertoárjukban a retro mellett a legújabb dalok is megférnek.
-Könnyebb lenne felsorolni, hogy mit nem játszunk. A 60-as évektől kezdődően slágereket, rock and rollt, partizenéket - mondta Hanák Pötyi Péter, a zenekar énekese, Koltavári-Tokár Hajnalka, a csapat másik énekese pedig hozzátette, általában közös döntés, hogy melyik dalt tanulják meg, legtöbbször a próbákon születnek az ötletek, de olyan is volt, hogy egy koncertre utazás során hallottak meg a rádióban egy dalt, amit aztán ők is bevettek a repertoárba. Bár a sok fellépés és a tagok saját munkája mellett nem sok szabadidejük marad, a zenekar tagjai igazán jó baráti társaságot alkotnak, s zenei vonalon „egy húron pendülnek”, azonos az ízlésük. S mivel partizenekarról van szó, számukra természetes, hogy szilveszterkor is a színpadon állnak és mások szórakoztatásáról gondoskodnak.
-Ez számunkra egyaránt munka és szórakozás. Én azok közé tartozom, akik nem sokat buliztak vendégként szilveszterkor. Inkább fellépőként éltem meg az év végét, de nagyon szeretem, a mi csapatunk azért van, hogy örömet szerezzen az embereknek - fogalmazott Hajnalka.
-Nekünk ünneplés a zenélés - tette hozzá Pötyi.
Hajnalka és Pötyi nagyszerű dalokat énekelt

A két énekes hírportálunknak arról is mesélt, hogy milyen is volt a véget érő esztendő és mit várnak az újtól.
-Nagyon jó évünk volt, sok jó helyre eljutottunk, sok jó emberrel ismerkedtünk meg, nagyon sok embernek zenélhettünk és nagyon jó bulikat tartottunk - mondta az énekesnő, Pötyi pedig azzal egészítette ki, hogy minden fellépés egy új kihívás, egy új feladat, aminek sikerült jól megfelelni. S hogy mit várnak a 2020-as esztendőtől?
-Jövőre is szeretnénk itt játszani a pápai Fő téren szilveszterkor - mondta mosolyogva az énekes - s ha úgy telik a következő év, mint a 2019-es, akkor boldogok leszünk.
A szilveszter éjszakához kötődő kívánságokról és fogadalmakról megtudtuk, Hajnalkának több kívánsága is van az új évre és fogadalmat is tesz - nem fogyókúrával kapcsolatosat -, Pötyi pedig betartja a tavalyi fogadalmát, miszerint semmilyen fogadalmat nem tesz.
Az első táncolók

A vidám, táncra perdítő muzsikák egymást követték a Fő téren, a zenekar éjfélig szórakoztatta a pápaiakat, akik egyre nagyobb számban gyűltek össze, baráti társaságok, családok töltötték a szilveszter éjszakát vagy annak egy részét a belvárosban. Ebben a színes forgatagban találkoztunk egy hosszú, göndör, kék hajú fiatalemberrel, aki ugyan - barátai nagy derültségére - intenzív menekülésbe kezdett a fényképezőgép láttán, a vele együtt bulizóktól azonban megtudtuk, hogy Ausztriából érkezett hozzájuk, hogy együtt töltsék az év utolsó napját. A vidám baráti társaság egyik tagját kérdeztük a 2019-es évről és jövőbeni terveiről.
-Sok szomorú esemény kötődik ehhez az évhez, így ennél csak jobb évet kívánhatok magamnak és hozzátartozóimnak. Nem adjuk fel, felemeljük a fejünket és megyünk tovább, fontosnak tartom, hogy mindig pozitívan álljunk a következő évhez. Sok tervünk is van a 2020-as évre, hiszen tervek nélkül nem érdemes élni - osztotta meg velünk év végi gondolatait Bali Andrea.
Vidámsággal telt meg a Fő tér

Ugyancsak családi-baráti társaságában bulizott Köviné Dorogi Anita és Molnárné Fejes Tünde, s az óesztendő utolsó éjszakájának programjába a Fő téri zenés mulatság meglátogatása is belefért. A két hölgy régóta együtt dolgozik, de kapcsolatuk nem pusztán munkatársi viszonyon alapul, igazi jó barátok is.
-Nagyon változó volt a 2019-es évünk, sok nehézség is volt benne, de amit terveztünk, azt sikerült megvalósítanunk és jól zárjuk az évet. Természetesen az új évre is vannak terveink, de erről még nem beszélünk - mondták nevetve és azt is elárulták, hogy újévi fogadalmat nem tesznek, de kívánságokat megfogalmaznak az éjféli ünnepi pillanatokban.
-Nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek! - mondták végül kórusban. Tünde 8 éves kislánya, Lili Zsófia is együtt ünnepelt a felnőttekkel, így fiatal kora ellenére velük tarthatott a Fő térre az éjféli nagy közös városi ünneplésre. A rózsaszín világító masnis fejdíszben pompázó kislány elmesélte, a szilveszter estét filmnézéssel és játékkal töltötték, aztán pedig felkerekedtek és eljöttek a főtéri rendezvényre.
-Nagyon jó itt a buli - mondta lelkesen és azt is elárulta, ő bizony fog fogadalmat tenni éjfélkor és kívánsága is van. Ez utóbbit meg is osztotta velünk:
-Ha felnövök, jó anyuka szeretnék lenni.
Anita és Tünde nemcsak munkatársak, jó barátok is, a szilvesztert is együtt töltötték

Nemcsak a főtéren telt vidám hangulatban az óesztendő utolsó éjszakája, a belvárosi vendéglátóhelyek is tele voltak, néhány helyen zártkörű rendezvényt tartottak, másutt nyitva állt az ajtó a szilveszterezők előtt. A Fő téri Galéria Bisztróban is nagy volt a vendégsereg, ízletes ételek, finom italok és az év végét méginkább megédesítő desszertek társaságában ünnepeltek a vendégek, a felszolgálók pedig sürögtek, forogtak, éppúgy, mint az esztendő minden napján. Orbán Lászlót, a vendéglátóhely üzemeltetőjét arról faggattuk, hányadik szilvesztere ez, amit nem vendégként él át, hanem munkával tölt?
-16 éves koromtól az összes szilveszteren dolgoztam, sok lenne, ha összeszámolnám - nevetett - persze, mindig jó érzés, ha az embert vendégként kezelik és kiszolgálják, de ez is öröm, hogy kiszolgálhatunk sok embert így szilveszterkor, ami mindenki számára fontos, hogy jól sikerüljön és boldogan teljen.
Az étterem az óév utolsó vacsoráját is az alkalomhoz illően tervezte meg, volt benne hagyományos és szerencsehozó fogás is, így malac és lencse is szerepelt az ételek között. Orbán Lászlót is arra kértük, tekintsen vissza az óévre és meséljen jövőbeli terveiről.
-Ez az év nagyon sok munkával telt, de nagyon jól éreztem benne magam, bár kevés volt a szabadidő. A vendéglátásban a sok munka öröm is, hiszen ez a fejlődést is jelenti, ez pedig boldogságra ad okot. A jövő évet is így tervezem, sok munkával, további fejlődéssel és előbbre lépéssel - árulta el.
A vendéglátásban dolgozók - éppúgy mint a zenészek - szilveszterkor is mások szórakoztatásáról gondoskodnak 

Kollégája, Meilinger Bálint fekete viseletéhez piros nadrágtartót és csokornyakkendőt viselt, ezzel is emelve az este vidámságát. A fiatalember számára is természetes volt, hogy szilveszterkor dolgozik, mint mondta, szereti a Fő téri forgatagot, szívesen látják a vendégeket és az a céljuk, hogy ezúttal is elégedettek legyenek látogatóik.
-Nem bánom, hogy így telik az év vége, hiszen holnap kipihenjük magunkat és így indulunk az új évnek.
A fiatalember hozzátette, az óévet rengeteg munka és rengeteg boldog, elégedett vendég jellemezte és ezt reméli a következő esztendőre is, magánéletében pedig nagy terveket szövöget.
-Saját lakásban és családalapításban gondolkodom - osztotta meg velünk, s nevetve tette hozzá, tervei megvalósításában már félúton van.
Az óév utolsó pillanatait nagyon sokan töltötték a Fő téren
 
Mire visszatértünk a Bisztróból a Fő téri forgatagba, már többszázan várták az éjfélt, a színpad előtti terület megtelt ünneplőkkel, mindenki kezében pezsgő és trombita, az arcokon vidám mosoly és reményteljes várakozás. Éjfélkor aztán felcsendült a Himnusz, majd pedig tűzijáték köszöntötte a 2020-as esztendőt, melynek durranásai remekül kiegészítették a pezsgősüveg dugók pukkanásait és az elmondott jókívánságokat.
A Himnusz és tűzijáték köszöntötte az új évet

Ezzel azonban még nem ért véget a szilveszteri parti, hiszen hamarosan dj. Béci ragadta magához a mikrofont, boldog új évet kívánt mindenkinek és lendületes zenélésbe kezdett, így azok is táncra perdültek, akik addig csak szemlélték a mulatságot. Béci ezúttal is mókás fejfedőben, jó hangulatban keverte a dalokat, régieket és újakat, magyarokat és külföldieket egymás után.
-Én szilveszterkor mindig dolgozom, a közönséget szórakoztatom, de ebben benne van az én szórakozásom is, tehát nemcsak munka ez számomra, hanem öröm is. A legjobb azt látni, amikor tombolnak, önfeledten buliznak az emberek a zenémre - fogalmazott. Az ismert dj-től megtudtuk, jó évet zárt éjfélkor és ha a 2020-as esztendeje is ehhez hasonlóan telik, akkor elégedett, boldog lesz.
Dj. Béci ezúttal is hozta a formáját, meg a remek zenéit

Bizonyára sokan gondolták ezt hasonlóképpen a Fő téren ünneplők közül is, akik hajnalig táncolhattak a jobbnál jobb zenékre az új év első szabadtéri rendezvényén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!