Esztendőzáró futóverseny


2019-12-31 16:56:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Esztendőzáró futóverseny főképe
Idén is folytatódott városunkban a hagyomány, közel 150 fő részvételével az óév utolsó napján futóversenyt rendeztek a belvárosban.

A rendezvényt immár 10. alkalommal a Hét Csillag Egyesület ostormenete vezette fel, a 32 fős menet a Március 15. térről indult és a Fő utcán végigvonulva jutott el a Fő térig. Pintér Péter, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, 2009 óta az eseménnyel egy régi hagyományt elevenítenek fel, miszerint az ostorcsattogtatással elűznek minden rossz és ártó gondolatot.

- A karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának, régebben pedig a jeles napok alkalmával hagyománynak számított az ostorral való csattogtatás, virtuskodás, tiszteletadás. Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta. Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között.

A szervezők kora délutántól öt korcsoportba várták a mozogni vágyókat. A 14 év alattiakra, az 51-65 év közöttiekre és a 65 év felettiekre egy kör, nagyjából 1 kilométer várt a Fő tér - Kossuth utca - Deák Ferenc utca - Fő utca útvonalon, míg a 15-30 és 31-50 évesek kategóriájába regisztrálók két kört teljesítettek. A sportos délutánt az örömfutás zárta, mely után az eredményhirdetésre került sor.

A legötletesebb jelmezben futókat külön is díjazták, volt, aki úszógumit, úszósapkát és úszószemüveget, volt, aki rabruha jelmezt öltött magára az év utolsó sporteseményén. Minden célba érkező emléklapot kapott, kategóriánként az 1-3. helyezettek oklevél és tárgyjutalomban részesültek, melyeket dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adott át.

Az eredményhirdetés után az örömfutáson résztvevők között ajándéktárgyakat sorsoltak ki.

Eredmények:

0-14 év lányok
1. Esső Dóra
2. Winhoffer Júlia
3. Fórizs Viola

0-14 év fiúk
1. Horváth Bendegúz
2. Zámbó Zsombor
3. Heszler Áron

15-30 év hölgyek
1. Flórián Rebeka
2. Vesztergom Bettina
3. Vitályos Zsóka

15-30 év férfiak
1. Figerl Boldizsár
2. Komjáthy István
3. Samu Barnabás

31-50 év nők
1. Pongrácz Barbara
2. Cserkuti Zsófia
3. Szí Virág

31-50 év férfiak
1. Tamás Attila
2. Pethő István
3. Györgyi Péter

51-65 év nők
1. Szabó Bernadett
2. Törökné Papp Erika
3. Burján Ernőné

51-65 férfiak
1. Vizlendvai Csaba
2. Turbók Jenő
3. Horváth Norbert

65+ férfiak
1. Lombosi János
2. Kiss László
3. Polgár István

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!