Januártól új helyén működik a piac


2019-12-27 13:29:03  | cikk: HuHa  | 


Januártól új helyén működik a piac főképe
2020. január 2-án már az új Pápai Városi Piacon fogadják a vásárlókat az árusok, az első nagypiaci nap pedig január 3-án lesz. Ekkor tartja az önkormányzat az új piaclétesítmény ünnepélyes átadóját is, pénteken 10 órára minden érdeklődőt vár a városvezetés a főbejáratnál tartandó kis ünnepségre.
Minden készen áll az új piac megnyitására - tájékoztatta Bakó István dr. Áldozó Tamást és Rádi Róbertet

Legutóbbi látogatásunkkor azt láttuk, hogy már minden készen áll a kereskedők és vásárlók fogadására, Bakó Istvántól, a létesítményt működtető Városgondnokság vezetőjétől azt az információt kaptuk, hogy a napi- és hetivásárhoz szükséges engedélyeket beszerezték, az előírásoknak megfeleltek, a működési engedélyt kézhez kapták. A piac környezetének rendezésével is elkészültek, fákat és örökzöld növényeket ültettek, kihelyezték a KRESZ táblákat, melyek az épület körüli közlekedési rendet szabályozzák.
-Nemcsak a zöldség, gyümölcs, virág és élelmiszer árusok költöznek a régi-új helyre, hanem a sátras iparcikk- és ruhaárusok is. Ez utóbbiak a piac épülete melletti területen - ahol most még autók parkolnak - és az Ady sétányon, a kerékpárút szabadon hagyásával kapnak helyet. Itt is a város által biztosított kék-fehér ponyvás sátrakban árusítanak majd, így az egységes külső megmarad. Ahogy már a Fő téren is megszokhatták a pápaiak, hétfőn és csütörtökön helyezzük ki a sátrakat, majd kedden és pénteken a piac után bontjuk le őket. Ez azt is jelenti, hogy a területen a parkolási lehetőség módosul, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken nem lehet itt parkolni - tájékoztatott az igazgató.
Egy falatozó már működik, igaz még csak az utca felől tudja fogadni a vendégeket 

Bakó István azt is elmondta, a csarnokban az árusok helyének kiosztása megtörtént, a palántaszezon idején teljesen tele lesz a csarnok, de az ezen kívüli időszakra is sokan vásároltak éves bérletet, hogy biztosítsák állandó helyüket. Az iparcikk és ruhaárusok is lefoglalták már a helyüket, összességében több, mint 400 méter hosszan állnak majd a sátrak a piaci napokon a létesítmény környékén. Az üzlethelyiségek kialakítása is folyamatosan zajlik, ezt maguk az üzletbérlők végzik, a tevékenységüknek megfelelő előírások szerint. Egy falatozó már meg is nyitott, egyelőre csak kifelé árusítva, hiszen a csarnok megnyitásától lehet majd mindkét irányban kiszolgálni a vendégeket. Más üzletekben a belső tér kialakítása zajlik, néhány helyiségre pedig már várják a bérlők jelentkezését.
Molnár Ákos élelmiszerüzletet nyit a piacon, bízik a jó forgalomban

Molnár Ákos cégtulajdonos karácsony előtt javában dolgozott üzlethelyisége kialakításán. Mint mondta, egy kis élelmiszerüzletet tervez nyitni a piacon, hosszú nyitvatartási idővel.
-A bútorzat már elkészült, a hűtők egy része megérkezett, még egy hűtőfalra és a pénztárgépre várunk, aztán berendezzük az üzletet és januárban tervezzük a nyitást - mondta el érdeklődésünkre. A cégtulajdonos jó üzletmenetet remél.
-Még nem volt boltom a piacon, de abban bízom, hogy jól fog menni az üzlet. Az épület szép, a csarnok januárban megnyílik, visszajönnek az árusok, az üzletem pedig két irányból is megközelíthető, szerintem szuper lesz - árulta el várakozásait.
A külső környezet rendzése is megtörtént

-Január elején megnyílik és reméljük, egyre inkább benépesül majd az új piac árusokkal és vásárlókkal - fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester, hozzátéve, természetesen nem az év eleje a legaktívabb időszak piaci szempontból, de az évkezdés éppen jó lesz arra, hogy kialakuljon az új rend és mindenki megtalálja benne a helyét.
A városvezető megemlítette, Pápa városa mindig is jó piacozó város volt, már a 15. századtól jelentős adókat hozott, de nagyon népszerű volt a két világháború között és után is.
-A pápai piac nagy hagyománya mindig egy kis retro hangulatot kölcsönzött a vásárnak, ez most már az épületben nem köszön vissza, de jó értelemben véve a sok árus és vásárló közötti kapcsolatban biztosan meg fog ismétlődni - mondta a polgármester, aki minden érdeklődőt invitált az új Pápai Városi Piacra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!