A Katalák csapata volt ismét a legjobb


2019-12-23 20:12:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Katalák csapata volt ismét a legjobb főképe
A Katalák csapatának sikerével ért véget a Karácsony Kupa.

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ első alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban a Karácsony Kupa teremlabdarúgó tornát. A megmérettetésen 12 csapat vett részt, melyeket négy hármas csoportba sorsoltak. Innen az első két helyezett jutott a legjobb hat közé. Izgalmas, fordulatos, több magas színvonalú mérkőzéseket láthattunk, köszönhető ez annak is, hogy több NB III-as játékos is ott volt a pályán. A pápai és környékbeli játékosok mellett Csornáról és Ajkáról is érkezett nevezés, utóbbi együttes, a Keller Wintergarten rosszabb gólkülönbsége miatt volt kénytelen búcsúzni a tornától.

A legjobb hat közé a veretlen Katalák, az utolsó másodperces góllal továbbjutó Korona FC, a St. Andreas, a Bakony FC-Betti Padló, a Szerbusztok és a Ben-Fica jutott.

A továbbjutók két hármas csoportba kerültek, itt ismét körmérkőzéseket játszottak az alakulatok, a csoportelsők végül az első helyért küzdöttek. A fináléba veretlenül, kapott gól nélkül a Katalák jutott, ellenfelük a Korona FC volt, mely a döntőben meg is szerezte a vezetést, ám ellenfelük hamar megfordította az állást és végül minimális előnyét meg is tartotta a lefújásig. Ezzel a 24 órás focitorna után a Katalák kollektívája ismét első helyet ünnepelhetett. 

- A csapatnév korábbi edzőnktől, Igor Nicsenkótól származik, ukránul a katala azt jelenti, hogy legjobb. Két-három éve hallottuk tőle ezt a szót, azóta ezen a néven indulunk - mesélte Györkös Bence csapatvezető. - Nagyon vártuk már a teremszezont, én különösen, mivel sérülés miatt két év után játszhattam újra teremtornán. Az együttesünk nagyrészt a régi PELC-es csapatunkból van, bár az utolsó pillanatokban állt csak össze a végleges keret, mivel voltak, akik az utolsó napokban visszamondták a részvételt. Azzal a céllal érkeztünk, hogy megnyerjük a trófeát, megmondom őszintén, az első meccs után nem gondoltam volna, hogy ez sikerül is, hiszen mindent kihagytunk és csak 0-0-t játszottunk. Ám ahogy haladtunk előre, egyre jobban játszottunk és a döntőben hátrányból fordítva végül első helyen végeztünk.

A gólkirály szétlövést követően Haraszt Gábor lett, a legjobb kapusnak Pethő Attilát választották, a döntő legjobbja Pilter Levente volt. A legjobb játékos különdíját Kószás Krisztián kapta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!