Négy gyertya ég


2019-12-22 23:06:32  | cikk: HuHa  | 


Négy gyertya ég főképe
A negyedik gyertya fénye is fellobbant ma este a város adventi koszorúján, a várakozás negyedik vasárnapján a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet emlékeztetett a hit fontosságára és Jézus születésének közelgő napjára. Az időjárás ma sem fogadta kegyeibe az Esterházy-kastély udvarán tartott programot, a szakadó esőben csak kevesen gyűltek össze az ünnepváró programra.
A Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa lépett színpadra elsőként

A rendezvény a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusának műsorával kezdődött, őket a Megafon Zenei Egyesület követte a színpadon. A két fellépő előadásában változatos műfajú dalok és persze karácsonyra hangoló dallamok is felcsendültek.
Karácsonyi programmal készült a Megafon Zenei Egyesület is 

S míg a kastélyudvart belengték a szép dallamok, a kastély kézműves foglalkoztatójába folyamatosan érkeztek a kisgyermekes családok, hogy közös alkotással töltsék a vasárnap délutánt. Ezúttal karácsonyfadíszt és perselyt készíthettek az ügyes kezű gyermekek és szüleik.
-Ma két karácsonyfadíszt készíthetnek a gyerekek, arany színű, kör alakú kartonra ragasztják a különböző díszítőelemeket, masnit is tehetnek rá és a végén a kis akasztót, hogy fel lehessen tenni a karácsonyfára. Több kisgyermek mondta, hogy ajándéknak készíti és a nagymamájának szánja - mesélte Pulay Róbertné, a program vezetője. A szép díszek mellé egy perselyt is csinálhattak a kicsik, ennek alapja egy félbevágott tejesdoboz volt, ezt vonták be színes papírtapétával és díszítették kedvük szerint.
Sokan alkottak ma is a kézműves műhelyben

A foglalkozás vezetőjétől megtudtuk, a rossz időjárás ellenére folyamatosan érkeztek hozzájuk a családok, kisgyermekek és szüleik együtt alkottak, s remek volt a hangulat. Sokan már visszatérőként látogattak el a kastély adventi kézműves műhelyébe, volt olyan család, akit szombaton és vasárnap is üdvözölhettek a programon. Ilyen volt Makai Karina is, aki több hétvégén is részt vett az alkotásban édesanyjával. A kilencéves kislány megosztotta velünk, advent második és harmadik hétvégéjén is voltak itt és mindig nagyon jól érezte magát.
-Csináltam sütiket, készítettem karácsonyfára akasztható gömböt, pohárdíszt a Jézuskával, tobozos ajtódíszt és koszorút is, most pedig egy perselyt készítek - mutatta büszkén a munkáját és azt is elmesélte, saját magának készítette ezeket. A kislány lelkesen megosztotta velünk karácsonyi kívánságait, ezek között két póni, három hajmasni, egy hosszúhajú baba és egy laptop szerepelt. De ő is készült ajándékkal családtagjainak, advent minden hétvégéjén tanult egy-egy verset és karácsonyi dalt, s szépen felöltözve ezt fogja előadni szeretteinek.
Karina (középen) több hétvégén is járt a kastélyban édesanyjával

A kastélyudvar adventi programján 17 órától a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet hangolta hitre és karácsonyra a jelenlévőket. A Keresztkérdés együttes koncertjét a gyülekezet tagjainak hitvallása követte, három gyülekezeti tag beszélt arról, mit jelent számára az Istenben való hit, hogyan segíti őket ez a mindennapokban, s mennyire fontos azt megélni, hogy nincsenek egyedül. A vallomásokat kisfilmek egészítették ki, melyek szintén a hit fontosságáról szóltak.
A Keresztkérdés együttes adott koncertet

A város adventi koszorújának negyedik gyertyáját Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg. Beszédét egy történettel kezdte, melynek főszereplője, egy bakter, aki olyan hídon dolgozott, mint a londoni Tower Bridge és amikor választania kellett, hogy az érkező vonaton utazókat menti meg, vagy a hídon lévő fiát, ő saját fiát áldozta fel másokért.
-A történet szerint a bakter leengedte a hidat az érkező vonatnak és tudta, hogy ezzel megölte a saját gyermekét. S miközben elhaladt előtte a vonat, az utasok vidáman integettek neki, ő pedig zokogott - így végződött a példaként hozott történet. Boncz Zoltán a történetet azzal a gondolattal zárta, számára a karácsony is ilyen.
-Mi vidáman ünneplünk, örülünk egymásnak, élvezzük, hogy milyen nagyszerű ott ülni a fa mellett, ott vannak az ajándékok és jó az egész. De karácsonykor tulajdonképpen Isten azt mondta: kész vagyok a fiamat adni az emberekért, kész vagyok arra, hogy azért, hogy az embereknek életük lehessen, meghaljon az én fiam.
Boncz Zoltán lelkipásztor karácsony jelentésére hívta fel a figyelmet

A lelkipásztor figyelmeztetett, jó ünnepelni a karácsonyt, de emlékezni kell arra, mit ünneplünk.
-Az, hogy eljött a világosság a világba azt is jelenti, hogy ez a világosság kész volt értünk meghalni. Ahogy a Biblia mondja: úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta értünk. Hogy aki hisz őbenne, annak örök élete legyen, hogy ne vesszünk el. Ezért tette ezt. Ha még nem adtad át életedet az Istennek, tudd, hogy van erre lehetőséged - fogalmazott, hozzátéve, a negyedik gyertya meggyújtásával egyre inkább világosság lesz, egyre inkább közeledik hozzánk Krisztus és egyre nyilvánvalóbbá lesz, hogy meg lehet őt ismerni.
A baptista lelkipásztor gyújtotta meg a negyedik gyertyát

-Amikor most meggyújtjuk a negyedik gyertyát arra emlékezzünk, hogy mit tett értünk Krisztus. Eljött erre a földre és lehetőséget ad számunkra, hogy életünk legyen és bőségben éljünk. Ez a karácsony üzenete számunkra - zárta gondolatait, majd fellobbantotta a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!