Rocktörténet élőben


2019-12-22 19:09:43  | cikk: ha  | 


Rocktörténet élőben főképe
A Házhoz megy a Zenede oktatási program hat éves múltra tekint vissza. Bordás József volt az ötletgazda, s az eltelt esztendőkben 50 településen, 150 előadásban mutatták be a 20. század könnyűzenéjének fejlődését 25.000 gyermek számára. Idén a Nemzeti Kulturális Alap Zenei Kollégiumának támogatásával Bordás József, a Zenede művészeti vezetője a nemzetközi és a hazai rock zene fejlődését mutatja be a 8-18 év közötti diákoknak. A 2019-es turné utolsó állomása városunk volt, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban két előadást tartott a négy tagú formáció.

Bordás József nem csupán zenélt, beszélt is, ő ismertette a rock történetét

A rocklegendák turné művészei: Bordás József - dob; Baricz Gergő - ének; Nagy Zoltán - gitár; Megyaszay István - basszusgitár. - Célunk, hogy ösztönözzük a hangszeren való tanulást és bevezessük a fiatalokat az élőzene adta örömök és lehetőségek világába. Kiemelt célunk megismertetni a tanulókat a könnyűzenei hagyományokkal, a múlt és a jelen ikonikus művészeinek bemutatásával - mondta Bordás József. A jazztől indulva egészen napjainkig jutott el a közönség, a rock'n'rolltól a blueson és a beatzenén keresztül a hard, a southern, a glam, a pszichedelikus rockig, a punkig, a heavy és trash metalig. Mindeközben olyan előadókat idéztek meg, mint például a Rolling Stones, Queen, Pink Floyd, Bon Jovi, AC/DC, Iron Maiden, Metallica, a hazai vonalból pedig az Illés, Omega, Hobo Blues Band, P.Mobil, Skorpió, LGT, Edda, Tankcsapda. Az együttes élőben játszotta el a dalokat, a háttérben pedig a kivetítőn megjelentek az eredeti előadók fotókon, videófelvételeken.

A Zenede tulajdonképp egy jó hangulatú rockkoncert volt

Bordás József elmondta, hogy nincs régi zene és új zene, csak jó zene van, hisz a fiatalok élvezték a régebbi számokat is, a Queenre pedig azonnal tapsoltak. Szerinte fontos a családi hatás, az, hogy a szülők milyen zenét hallgatnak, s jó ha minél több műfajt, stílus megismernek a diákok. Közkívánatra a koncert végén volt Tankcsapda is, s akkorra már kiderült, hogy hova nyúlnak vissza a műfaj gyökerei, mely mint azt tudjuk, "örök és elpusztíthatatlan".

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!