Mézespuszedli, swing muzsika, fotópont


2019-12-21 21:47:33  | cikk: HuHa  | 


Mézespuszedli, swing muzsika, fotópont főképe
Nem kedvezett a mai időjárás az Esterházy-kastély udvarába szervezett adventi programoknak, az esős, szeles időben csak néhányan látogattak el a rendezvény helyszínére, magányosan árválkodtak a faházak, s a rendezvénysátor előtt is üres volt a tér, akik pedig mégis vállalták, hogy a kellemetlen időben is a szabadtéri programon töltik estéjüket, igyekeztek a színpadot fedő sátor alá behúzódni.
A nagyszerű muzsika remek hangulatba ringatta a vandégeket

A mai délután a swing jegyében telt a kastélyudvarban, a Walter Swing együttes adott koncertet, s előadásukban igazi remekművek csendültek fel, nagyszerű zenészek előadásában. A klasszikus swing dallamok régóta beilleszkedtek a karácsonyváró muzsikák közé, ezekből hallhattak jónéhányat az érdeklődők. Természetesen a télhez, karácsonyhoz kapcsolódó dalok swing feldolgozásai sem maradtak ki a repertoárból, így az eső ellenére is igazi karácsonyváró hangulatot teremtettek a zenészek.
Az első fényképezkedők a fotópontnál

Egy újabb attrakcióval is bővült ma a kastélyudvar adventi kínálata: felállították a karácsonyi fotópontot, mely színes fényfüzérből kirakott I love Pápa felirattal és angyalszárnyakkal csábít fotózkodásra mindenkit. Az első fényképek már a sötétedés beálltakor elkészültek, s várhatóan a következő napokban nagyon sokan készítenek kedves emléket a karácsony ihlette háttér előtt.
Karácsonyi puszedlik készültek - szépek és nagyon finomak

Természetesen a mai programból sem maradt ki az Esterházy-kastély adventi kézműves foglalkozása, ezúttal mennyei finomságú mézespuszedlik készültek és csillagokkal díszített karácsonyfát alkothattak a gyermekek és szüleik. A mézes süti tésztáját a kicsik készen kapták, ezt kellett átgyúrniuk, gombóccá formázniuk és díszíteniük. A karácsonyfa formához kartonpapír alapot használtak a kézműveskedők, erre ragasztották rá a bútorkárpitból formára vágott fenyőt, aztán pedig különböző díszekkel, csillagokkal alakították karácsonyfává.
Újabb szép dísszel és a közös alkotás élményével lettek gazdagabbak a kézműves műhelybe ellátogatók

Holnap, advent negyedik vasárnapján újra várják a kisgyermekes családokat a kézműves műhelybe, a kastélyudvarban pedig változatos zenei stílusok hangolják ünnepre a látogatókat. A program 16 órakor kezdődik a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Dalkörének műsorával, őket a Megafon Zenei Egyesület előadása követi, 17 órától pedig a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet ünnepi műsorán vehetnek részt az érdeklődők, melynek végén természetesen meggyújtják a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!