Karácsonyi hangverseny a Tarczyban


2019-12-21 20:11:30  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi hangverseny a Tarczyban  főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola idén is megszervezte karácsonyi hangversenyét, melyen a kórustagok mellett, a 4. e és a 8. e osztály tanulói, valamint Szabó Boglárka, Lencse Luca és Szabó Botond lépett fel.
Az est elején Venczel Csaba iskolaigazgató köszöntötte az aulában összegyűlteket.
-A lassan leszálló csendes éj leple alatt ismét egybegyűltünk az iskola karácsonyfája körül. Követve a több száz éves hagyományt, adventben a szeretet ünnepére, a kis Jézus születésére emlékezve. A fában gyönyörködünk és letesszük alá ajándékképpen a mi kis műsorunkat, mellyel az elmúlt napokban már megajándékoztuk a város kis óvodásait, iskolánk tanulóit és most a szülőket, nagyszülőket, nyugdíjas kollégáinkat. Kifejezzük hálánkat az elmúlt egy év közös munkájáért, és annak eredményeiért. A pompázó karácsonyfa a világon a legszebb emlékmű. Emlékmű, mely arra emlékeztet, hogy megszületett a Megváltó, egy kisgyermek személyében. Egy kisgyermekben, aki aztán felcseperedett, úgy, mint a mi gyermekeink, tanítványaink, akik ugyan nem bírnak isteni képességekkel, de első szavaik, dalaik, egy jól sikerült feleletük, legfőképp kedves ölelésük, mosolyuk maga a csoda. Ezt a csodát várjuk minden nap, nemcsak így karácsony közeledtével. Ezt a csodát adják át nekünk tanítványaink a műsorban, melyet Nagy Gabriella állított színpadra, Szalay Zsuzsanna tanította be a táncokat, az énekkart Nagy Iványi Katalin vezényeli, zongorán Fehér Ferenc kísér - mondta Venczel Csaba.
A meghitt karácsonyi műsort a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!