Felsővárosiak karácsonyvárása


2019-12-21 16:53:53  | cikk: HuHa  | 


Felsővárosiak karácsonyvárása főképe
Első alkalommal van közös karácsonyfája a Felsővárosban élőknek. A kis fenyőt a Bakonyerdő Zrt-től kapta a városrész, melyet az erdészet munkatársai a Millenniumi Emlékparkban ültettek el. A karácsonyfát ma délután díszítették fel a környéken élők és egy kis műsorral is készültek az ünnepi ráhangolódás jegyében. És bár, az időjárás nem kedvezett a programnak, a szakadó eső ellenére tucatnyian összegyűltek a kis fenyő körül.
Dr. Vaitsuk Máriától, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a Szabó Dezső utcában élők kezdeményezésére jött létre az ünnepség, melyhez nagyon szívesen csatlakozott ő is.
Bálint Mária és a két kis óvodás

A program főszervezője Bálint Mária óvónő volt, aki az Erzsébetvárosi Óvodában dolgozik és itt a Szabó Dezső utcában él.
-Az Erzsébetvárosban már hagyománnyá vált a közös karácsonyfa díszítés, úgy gondoltuk az itt élőkkel, nekünk is lehetne ilyen ünnepünk. A környékbeliek támogatták az ötletet, sajnos az időjárás nem kedvezett, de az esőben is többen eljöttek - mesélte, hozzátéve reméli, hogy ez a közösségi alkalom hagyománnyá válik a Felsővárosban is és minden évben összejönnek az itt élők advent idején.
Dr. Vaitsuk Mária, a városrész képviselője (középen) köszöntötte a megjelenteket

Az ünnepen megjelentek feldíszítették a fát, csillagszórót gyújtottak, majd dr. Vaitsuk Mária mondott köszöntőt. Felidézte, advent a várakozás ideje, Jézus születésének ünnepe, a karácsony pedig a keresztény világ legnagyobb ünnepeinek egyike, de a karácsony a szeretet és a családok ünnepe is. A képviselő asszony boldog karácsonyt kívánt mindenkinek, köszöntő szavai után Horváth Bettike és Berki Bence, két felsővárosi óvodás adott elő rövid énekes, verses műsort. Őket Brenner Boglárka szavalata követte, a kis műsor végén pedig a jelenlévők közösen énekelték el a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt.
A nagyon szépen feldíszített fa előtt szavalt Brenner Boglárka

A városrész képviselője úgy fogalmazott, nagyon sajnálja, hogy az időjárás nem kedvezett az első karácsonyuknak, az óvodáscsoport műsorát le is mondták, nehogy valamelyik kisgyermek megfázzon az esőben. Ugyanakkor örömmel töltötte el, hogy a lakók egy része kitartott és a rossz időben is eljött a városrész közös karácsonyfájának feldíszítésére.
-Ez a fa most egy kicsi fa, de úgy gondolom, reményeim valóra válnak és ez a fa a Felsővárossal együtt fog fejlődni - mondta.
A kis műsor végén a jelenlévők ünnepi jókívánságokkal búcsúztak egymástól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!