A karácsony örömünnep - Központi ünnepség az ESZI-nél


2019-12-20 22:19:25  | cikk: Babos Petra  | 


A karácsony örömünnep - Központi ünnepség az ESZI-nél főképe
A Vörösmarty Úti Otthonházban tartotta Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye központi karácsonyi ünnepségét. A vendégeket Bálint Henrietta részlegvezető köszöntötte.
-Elérkezett az adventi ünnepkör vége, a negyedik meggyújtott gyertya jelzi számunkra, hogy hamarosan itt a karácsony. Advent idején keressük a fényt, gyertyát gyújtunk, mindenben és mindenkiben próbáljuk megtalálni a jót. Advent a reményteli várakozás ideje. A karácsonyt megelőző hetekben az Otthonház falai közé is a békés, csendes várakozás költözött. Készülődtünk, hogy most lélekben megtisztulva ülhessük körül az együtt feldíszített karácsonyfát és ünnepeljünk. Hisz az ünnepek az együttléttől lesznek tökéletesek, egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk, összetartozunk és ez biztonságot jelent számunkra. Érdeklődéssel hallgatjuk egymást, és emlékezünk azokra, akik már nem lehetnek velünk. Együtt emlékezünk a régi karácsonyokra. Az ünnepi fények hangulatánál eszünkbe jut az édesanyánk sütötte kalács íze és illata, az ajándékozó szentesték. Az ünnep attól igazi, hogy észrevesszük egymásban a csodát. Őrizzünk meg ebből az ünnepi pillanatból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira, azért hogy azokból is kicsit ünnepit varázsoljunk. A karácsony csodáját nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban találod, nem a feldíszített zöld fenyő alatt. Az igazi csoda az őszinte emberi kapcsolatokban, az értő figyelemben, a kedves szavakban, mosolyban, ölelésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? Azt kívánom, hogy mindenki megtapasztalja, és átélje a békességet, a nyugalmat, a karácsony igaz csodáját - mondta Bálint Henrietta.
Az Otthonházban összegyűlteket Bálint Henrietta köszöntötte

Ezt követően dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte a megjelenteket.
-A karácsony az ártatlanság ünnepe, hiszen a legnagyobb keresztény ünnepet, Jézus születését ünnepeljük. Az ártatlanság, a család, a gyerekek ünnepe. Karácsonykor a gyerekek felé fordulunk, s mindenki ezt érezheti át, ha a gyermekének örömet tud szerezni. Az ártatlanság ünnepe azért, mert magában hordozza a megváltást, hiszen mindazok, akik hiszik, hogy Jézus Krisztus Isten fia, a Megváltó, azok részesei annak a szövetségnek, amit az Úr Jézus megszületésén keresztül kínál fel számunkra, s akkor, amikor a megváltásról beszélünk, akkor önmagukat mérhetjük az ártatlansághoz. Karácsonykor a mérce Jézus, s magunkat is mérhetjük az ártatlansághoz és tudhatjuk azt, hogy legyen bármilyen bűnünk, azt, ha őszintén megvalljuk és megbánjuk, akkor nekünk is részünk lehet a megváltás. Ebben az értelemben a karácsony az örömünnep. Örüljünk, hogy vagyunk, hogy megváltathatunk, hogy van bennünk isteni. S, akkor, ha állunk a karácsonyfánál, s fogjuk a családtagunk, barátunk kezét, mindez az érzés, üzenet átjár bennünket, hiszen tudjuk, hogy más ünnephez nem hasonlítható, s máshol meg nem élhetőek azok a percek, amelyek karácsonykor, szenteste beköszöntenek hozzánk. Azt kívánom, hogy valamennyiüknek legyen része ebben, s a karácsonyi varázslatban, s valamennyiükhöz jöjjön el a kis Jézus - zárta gondolatait dr. Áldozó Tamás.
A polgármester elmondta, mindíg örömmel érkezik az Otthonház programjaira

Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető köszöntőjében kiemelte, a mai nap jó alkalom arra, hogy megköszönje kolléganőinek az áldozatos munkájukat, hogy ilyen széppé varázsolták az otthonokat, az osztályokat és igazi karácsonyi hangulat van mindenhol.
-A december és a karácsony a béke, a szeretet, a türelem és a várakozás ideje. A kollégák ezt az erényt és tulajdonságot minden hónapban és az év mind a 365 napján gyakorolják, és mint földre szállt angyalok teszik a dolgukat nap-mint nap. Hálásan köszönöm munkájukat, kitartásukat - mondta el, majd az intézmény minden dolgozója és lakója nevében áldott, békés karácsonyi ünnepeket és jó egészségben eltöltött boldog új évet kívánt.
A kedves ünnepség végén az ajándékozás sem maradt el, az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány támogatásával a lakóknak apró ajándékkal kedveskedtek az intézmény dolgozói.
A karácsonyi műsort a Bartók Béla AMI növendékeinek műsora, Kiss Panna fuvolajátéka, Kiss Gábor és Szalóky László szavalata tette még bensőségesebbé. Az ünnepi programon két lakó, Döbröntei Istvánné és Tóth Emil is felolvasta sajt versét.
A program közös énekléssel, sütizéssel és jó hangulatú, meghitt beszélgetéssel zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!