Karácsonyi kamarakoncert


2019-12-19 22:16:43  | cikk: ha  | 


Karácsonyi kamarakoncert főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara hagyományai közé tartozik a karácsonyi hangverseny. Ezúttal a Huszár Közösségi Ház adott otthont a koncertnek, a zenekar hűséges közönsége megtöltötte a nézőteret. Nagy Tibor karnagy, művészeti vezető elmondta, hogy nem kifejezetten ünnepi dalokat válogattak, hanem a barokk kor népszerű muzsikáiból. Vivaldi három concerto-ját, egy Bach-áriát és egy Handel-concertot játszottak el a zenészek. A karnagy hívott vendégművészeket is, Hetyeiné Lugosi Johanna és Nagy Tiborné Török Katalin fuvolán működött közre, Lakner Norbert trombitán szólózott és Sashalmi Ágnes énekelt.

Nagy Tibor vezeti a zenekart

Nagy Tibor elmondta, a JMSZK Kamarazenakara tevékeny időszakot tudhat maga mögött, hisz májusban jubileumi hangversennyel ünnepelte fennállásának hetvenedik évfordulóját. Az együttes tagjai főként a zeneiskola zenetanárai közül kerülnek ki, de bekapcsolódnak a munkába az általuk felnevelt, magasabb osztályos hangszeres növendékek is, így például részt vett ezen a karácsonyi hangversenyen Bódai Ákos, aki már konzis, de Nagy Tibor tanítványa volt. A jövő évi tervek között szerepel egy retro hangulatú koncert a XX. század első feléből származó orosz dalokkal, s az évadot záró hangversenyen szereplési lehetőséget kapnak a tehetséges zeneiskolás növendékek is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!