Jók között a legjobbak - Jó tanuló, jó sportoló díjátadó


2019-12-19 20:14:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jók között a legjobbak - Jó tanuló, jó sportoló díjátadó főképe
93 diák és 49 felkészítő munkáját ismerte el a Jó tanuló, jó sportoló rendezvényen Pápa Város Önkormányzata.

Hagyomány városunkban, hogy az év végéhez közeledve az önkormányzat a sport és a tanulmányok terén kiemelkedő eredményeket elért diákok és felkészítőik, edzőik teljesítményét nagy nyilvánosság előtt is elismeri. Idén a Jó tanuló, jó sportoló rendezvényt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola furulya és verses műsora indította, a zumba előadás után pedig dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a díjazottakat és kísérőiket.

- Fontosnak tartjuk azt, hogy a legjobbakat minden évben megjutalmazzuk - mondta a polgármester. - A jó teljesítménynek minden évben meg kell, hogy legyen a megbecsülése, nemcsak az iskola, egyesület keretein belül, de a jók között a legjobbakat kötelessége a városnak is elismerni. Mi ennek a kötelességünknek nagy örömmel teszünk eleget.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a díjazottakat

A polgármester arról is tájékoztatta a hallgatóságot, hogy az Orbán kormány döntése nyomán a következő években a Türr István Gimnáziumot mintegy 3,5 milliárd forintból felújítják, így az a feltételrendszer, ahol a türrös diákok készülhetnek, alapjaiban fog megváltozni. Dr. Áldozó Tamás hozzátette, az oktatás mellett a sport területén is várható jelentős beruházás a közeljövőben.

- 2020. január 6-án a kivitelező átveszi a munkaterületet és megkezdődik a Téglagyári úti rekreációs (atlétikai) központ kialakítása, mely remélhetőleg egy éven belül be is fog fejeződni. Mindez azt jelenti, hogy a cselgáncsozók, asztaliteniszezők, úszók, labdarúgók után újabb közösségek lelhetnek otthonra és készülhetnek 21. századi körülmények között. Az infrastruktúra területén tehát jelentős előrelépések várhatóak, úgy látom, hogy a tanulmányok és a sport terén egyaránt megvan a diákokban a tudás és a tehetség ahhoz, hogy még szebb és jobb pápai eredmények születhessenek a jövőben.


A polgármester beszédében a szülőknek is köszönetet mondott - hiszen mint hangsúlyozta - családi támogatás nélkül a felsorolt eredmények elérhetetlenek lettek volna.

A köszöntő után mind a 142 díjazottat eredményeik ismertetése után név szerint szólították a küzdőtéren, ahol a polgármestertől átvehették jól megérdemelt jutalmaikat. Az ünnepség állófogadással zárult.

A díjazottak névsora elérhető ITT!


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!