Ellátottaikkal ünnepeltek - A Máltai Szeretetszolgálat karácsonya


2019-12-19 11:28:37  | cikk: pi-pa  | 


Ellátottaikkal ünnepeltek - A Máltai Szeretetszolgálat karácsonya főképe
Adventi ünnepségre várta ellátottait tegnap délután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Támogató Szolgálata. A Szent István Római Katolikus Általános Iskola Fő téri épületének aulájában megrendezett programra az iskola ötven diákja is meghívást kapott.
A megjelenteket Pintér-Papp Eszter intézményvezető köszöntötte, majd a katolikus iskola 2.b osztályának megható karácsonyi műsorát láthatták a meghívottak.
Megyesi Ferenc bakonyjákói plébános, a szeretetszolgálat pápai csoportjának lelki vezetője az ünnepi műsort követően szólt a megjelentekhez. Arról beszélt, hogy karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. A születés történetéről és Jézus életéről pedig a Biblia beszél nekünk. Máté evangéliuma Jézus születését másként írja le, mint ahogy azt legtöbben ismerjük. Nem írja le azt, ahogy az Úr angyala megjelenik Máriánál, ahogy hírül adja a fogantatást. Máté azt írja le, ahogyan Józsefnek jelenik meg Isten küldötte. Megismerhetjük József gondolatait, hogy igaz emberként el akarta bocsátani Máriát, mivel mástól fogant gyermeket, ezzel megmentve az életét. Azt is tudjuk, hogy Mária mennyi szenvedésnek tette ki magát azáltal, hogy vállalta mindezt. Később, ahogy Jézus életét olvassuk, láthatjuk, hogy Mária hányszor és hányszor szenved Jézus mellett, hogy mennyire szenvedett, amikor látnia kellett fia szenvedését. - Hogy miért beszélek erről akkor, amikor a szeretet, az ajándékozás ünnepére készülünk? Azért, hogy lássuk, Mária azzal a tudattal készül fel karácsonyra, hogy azzal a tudattal él, hogy nem csupa mosolygás lesz az élete, azzal a tudattal kezdi gyermekét nevelni, hogy sok szenvedés vár rá. De ezek ellenére is tud örülni. A szenvedés és az öröm egymás mellett van. Pontosan ez az, amit nekünk is végig kell gondolnunk. Lehet, hogy úgy érezzük, kiszolgáltatottak vagyunk. Lehet, hogy úgy érezzük, sok rossz dolog ér az életünkben. De azokban a pillanatokban is tudnunk kell előre tekinteni, meg kell látnunk a jót. Észre kell vennünk azokat az ajándékmorzsákat, melyeket Istentől kapunk. Látnunk kell, hogy Jézus az, akitől az igazi ajándékot kapjuk - mondta Megyesi Ferenc.
Az ünnepi gondolatok után a szeretetszolgálat munkatársai átadták az Adni öröm akció során felajánlott élelmiszerekből és édességekből összeállított ajándékcsomagokat a támogató szolgálat ellátottainak és a meghívott gyermekeknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!